"Una reunió d'amics al Café Mundial de Bagà, any 1972É Neix el Club Tennis Taula Bagà. Cap dels participants en aquella trobada informal no es podia imaginar on arribaria aquesta entitat en l'àmbit esportiu ni de quina manera el nom de Bagà aniria associat al tennis taula i seria conegut per tot Espanya". És l'inici d'un escrit que es pot llegir al costat de la vitrina que es va descobrir ahir al pavelló de Bagà, en la qual es poden contemplar els deu trofeus de campió d'Espanya per equips aconseguits pel CTT Bagà en la seva història. I és que ahir va ser festa grossa a Bagà, on hi va haver la presència de la majoria dels palistes del CTT Bagà que han estat campions estatals durant els 25 anys que l'entitat ha estat a l'elit.

En el palmarès de l'entitat hi ha com a campions estatals, per equips, dobles o individuals (57 títols i 10 per equips), Roser Vilà, Cristina Pons, Li Yan Lan, Magda Veciana, Inés Pons, Mariona Pons, Carme Espel, Patrícia Rodríguez en el vessant femení, i en el masculí, Jordi Pi, Jordi Pons (actual president del Bagà), Zhao Qiang, Adrià Montanyà, Josep M. Sucarrats, Josep Lluís Mas, Robert Casals, Jordi Llobet, Josep Lluís Morenilla, Àngel Millán, Xavi Fontanet, Albert Regincós, Ismael Caymel, Dani Torres, Jordi Calvo, Pere Weisz, Jordi Piella, Carles Arocas, Marc Duran, Oriol Monzó i Gerard Gil. Com a entrenadors ho van aconseguir els germans Josep Maria Elías (sis títols per equips) i Francesc Elías (quatre), veritables artífexs del fenomen que va dur el CTT Bagà al màxim nivell.

L'acte d'homenatge als campions, al pavelló municipal, va ser organitzat per l'Ajuntament de Bagà amb el suport de la Diputació. Després de descobrir-se la vitrina dels trofeus (amb fotos commemoratives de la trajectòria esportiva del club) es van fer els parlaments corresponents, amb la presència de l'alcalde, Nicolás Viso; el regidor d'Esports, Paco Maldonado; el representant de la Diputació, Antoni Tobeña; el president actual del CTT Bagà, Jordi Pons; el vicepresident de la federació i president del Borges, Enric Vall, i el president d'honor de la federació, Jordi Prat, que, en aquest cas, va lloar especialment la tasca feta pel club i, sobretot, el qui en va ser president i entrenador durant 30 anys, Josep Maria Elías, actualment tècnic del Borges. Una exhibició dels seus jugadors Hu Bin i Kou Lei, l'entrega de records de la jornada als campions i un refrigeri van cloure un entranyable acte d'homenatge.