L'Athletic Club ha caigut aquest dissabte davant del Reial Madrid per 0-3, amb dos gols de penal anotats per Kaká i un tercer de Cristiano Ronaldo, que ha suposat el càstig definitiu de l'Athletic.

El "clàssic" de San Mamés ha fet saltar les espurnes a la gespa i a les graderies. Intens des del minut 1 fins al 90. L'Athletic-Reial Madrid no ha decepcionat a ningú, només a la parròquia vermella i blanca que no ha pogut gaudir de la victòria del seu equip i que s'ha desesperat amb les dures entrades que han patit.

El Reial Madrid s'ha presentat a San Mamés amb cinc canvis. Mourinho ha decidit reservar des de l'inici a Xabi Alonso, Marcelo, Cristiano, Ozil, Adebayor, als quals els volia tenir frescs per a la volta de la Lliga de Campions i per al clàssic davant del FC Barcelona.

L'Athletic, que ha repetit alineació de l'Almeria, ha començat el partit concentrat, buscant sorprendre al seu rival per poder repetir el gol de la temporada passada. Toquero és un dels jugadors que ha estat més actiu.

El partit ha transcorregut nerviós, com ho estava Gorka Iraizoz, que no ha estat al nivell que va demostrar tenir davant del Reial Madrid la temporada passada. Precisament el navarrès ha estat el protagonista del primer gol en contra, després de cometre un penal sobre Di María i de no poder aturar el xut de Kaká.

El gol del Reial Madrid ha caigut com una gerra d'aigua freda a les files vermelles i blanques i a les grades de San Mamés, que no han deixat en tot el partit de donar ànims al seu equip.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: ATHLETIC CLUB, 0 - REAL MADRID, 3 (0-1 al descanso).

--ALINEACIONS.

ATHLETIC: Iraizoz; Iraola, San José, Ekiza, Castillo; Gurpegui (David López, m. 46), Orbaiz, Javi Martínez (Iturraspe, m. 61), Muniain; Toquero (Gabilondo, m. 77) i Llorente.

REAL MADRID: Casillas, Ramos, Albiol, Garay (Carvalho, m. 76), Arbeloa; Pepe, Lass, Granero, Kaka, Di María (Xabi Alonso, m. 67) i Higuaín (Cristiano, m. 61).

--GOLS:

0-1. min. 13: Kaka, de penal.

0-2. min. 53: Kaka de penal.

0-3. min. 69: Cristiano.

--ÀRBITRE: Clos Gómez (Comité Aragonés). Amonestó a Gurpegui (m.11), Javi Martínez (m.60) por el Athletic; y Granero (m.45), Ramos (m.49), Lass (m. 57), Casillas (m.59) i Arbeloa (m.70) pel Real Madrid

--ESTADI: San Mamés. 40.000 aficionats.