Àlex Llorca quedarà desvinculat del Bàsquet Manresa i no jugarà en l'equip en la propera temporada a l'ACB. L'Assignia podia rescindir el contracte pagant una quantitat al jugador i l'entrenador Ponsarnau ha comunicat a l'escorta que és la via escollida. Àlex Llorca, nascut fa 22 anys a Esplugues, ha jugat un total de 62 partits al Manresa en tres temporades.

Segons Llorca, "és una decisió que, vist el que ha passat en els dos o tres darrers mesos, ja em podia esperar. La veritat és que, a nivell esportiu, vam arribar a un moment en què l'entrenador ja no va confiar en mi. El perquè ha passat això se li hauria de demanar a ell". Malgrat aquesta pèrdua de confiança que ha acabat derivant en la sortida del club, Àlex Llorca afirma estar molt sincerament agraït a Ponsarnau i al club: "no puc parlar malament del Jaume. Al contrari, ell va ser qui va apostar per mi i m'ha donat la gran ocasió de poder madurar en aquestes últimes temporades. Jo me'n vaig content de la feina que he realitzat i molt orgullós de tenir l'afecte de l'afició, que sempre m'ha donat suport, en els bons i en els mals moments".

El malson de l'espatlla

L'última temporada ha estat molt marcada per les recaigudes que ha tingut Llorca de la seva lesió en una espatlla dreta que feia temps que el limitava. L'estiu passat, d'acord amb el club, es va decidir que ell passés pel quiròfan per ser sotmès a una artroscòpia que li va fer el doctor Ramon Serra. Llorca afirma que "vaig tenir la mala sort que en un amistós, a Pinseque i davant del CAI, vaig rebre un cop molt fort en la mateixa espatlla. Vaig estar unes setmanes de baixa i durant l'any he arrossegat inestabilitat i dolor, tot i que ara em trobo bé". Després de fer una molt bona pretemporada, el jugador es perdia els 4 primers partits de lliga. En el setè, en aquell triomf a Alacant per 67-70 que va trencar la mala ratxa de l'Assignia, va ser un dels destacats amb els 13 punts anotats en 23 minuts. En les dotze jornades següents, el temps que va estar en pista va ser de 17 minuts per partit. Però als darrers quinze partits, la seva participació es va reduir a només 6 minuts de mitjana.

Jaume Ponsarnau explica que "als darrers mesos necessitàvem ser competitius, i trobàvem unes millors aportacions en altres dels jugadors de la plantilla. Crec que va ser una decisió encertada, que ens va anar bé com a equip. Això no treu que s'hagi de reconèixer que l'Àlex ens va ajudar moltíssim en uns altres moments de la lliga per la seva energia i esperit, que va encomanar a tot l'equip".

Llorca, que va ser fitxat del CB l'Hospitalet, va estar cedit durant la temporada 2008/09 al Vic de la LEB d'Or i encara va tenir temps de disputar 3 partits ACB amb el Ricoh Manresa. En la campanya 2009/10 ja va formar part del primer equip, i va jugar 33 partits i va anotar 82 punts. En l'última lliga ha participat en 26 partits, amb 88 punts. Durant l'última lliga va agafar 44 rebots, va recuperar 21 pilotes i va tenir els següents percentatges de tir: 50% en llançaments de tres (3/6), 39% en els de dos (29/74) i 53% (21/40) en els lliures.

Àlex Llorca, que aquests dies és en plena posttemporada al Nou Congost, està a l'espera de poder continuar la carrera fitxant per un altre equip. "L'Assignia m'ha ofert operar-me, però crec que ara no és el moment. Ho faré més endavant, el que vull és aclarir el meu futur i saber on jugaré".