El Sala 5 Martorell va patir però va completar una temporada gairebé perfecta amb l'ascens a la Divisió de Plata. Tot i el 2-5 que tenia d'avantatge del partit d'anada, el conjunt que fins ahir entrenava José Miguel Calle va veure com el Zierbena basc se situava amb un perillós 0-3 a la primera part i només necessitava un gol per capgirar l'eliminatòria. A partir d'aquest moment, però, els del Baix Nord van reaccionar i pugen a una categoria més d'acord amb la tradició de la ciutat.

El pavelló municipal de Martorell no es va acabar d'omplir, però l'ambient va ser molt favorable a l'equip local i el públic va ajudar els seus jugadors en els moments més compromesos. I aquests van arribar molt aviat. Va ser Miguel, el golejador del Zierbena, qui va posar els nervis a la graderia quan, en tres minuts fatídics, va anotar tres gols. El Sala 5 havia sortit a jugar el partit com si fos un de lliga, sense intentar aguantar els tres gols de diferència que duia de l'anada, i els bascos van aprofitar tres contracops per posar-se un gol per sota de remuntar l'eliminatòria.

El conjunt martorellenc, però, va tenir la sort de marcar just després del tercer gol visitant. Diego Blanco, que va ser el gran protagonista del partit d'ahir, va anotar un gol que tornava la tranquil·litat a l'equip local i al pavelló sencer. Ara el Zierbena ja necessitava dos gols i cada minut que passava anava en contra seu. La rotació visitant era molt curta i l'acumulació de minuts pesava a les seves cames.

Diego Blanco decideix

El patiment ja no es va allargar gaire a la segona meitat, perquè només havien passat tres minuts quan Diego Blanco anotava el segon gol. Ara el Sala 5 ja anava a buscar el partit i l'adversari ja no feia la sensació que pogués remuntar l'eliminatòria. El seu moment havia passat.

Tot i el cansament acumulat d'una temporada molt dura, el Sala 5 va continuar imposant un ritme alt de partit, amb molts jugadors partícips del triomf. Al minut 12 de la represa, va ser Kiko qui va anotar l'empat a tres i, aleshores, els visitants ja van emprar la tàctica del porter-jugador.

Com sol ocórrer en aquests casos, la solució a la desesperada no va ser la bona i Diego Blanco i Marc Areny van aprofitar els desajustaments de la defensa visitant per anotar dos gols que, a més, donaven el triomf en el partit al seu conjunt. En el tram final, Iñigo va fer el 5-4, resultat per maquillar la derrota, que va ser clara al final en el total dels dos partits.

Les celebracions es van desfermar al pavelló, amb manteig inclòs a l'entrenador, José Miguel Calle, un dels artífexs de l'ascens del Sala 5 i que ja té decidit que abandona el club. El conjunt martorellenc, creat l'estiu passat i participant a Primera A en comprar la plaça de l'Spòrting Esplugues, torna Martorell al mapa del futbol sala d'elit amb l'accés a la Divisió de Plata. Ara arriba el període de preparar-se per afrontar aquest repte amb garanties.