L'escaquista cubà nacionalitzat espanyol Orelvis Pérez Mitjans va ser el vencedor ahir a la tarda de l'Internacional Ciutat de Manresa. Orelvis Pérez va aconseguir sumar 8 punts en les nou rondes, un més que els jugadors que van anar darrere seu a la classificació (7): el gallec David Larino, l'escaquista georgià Levan Aroshidze i el cubà Yuri González.

El torneig manresà va tenir lloc al Museu de la Tècnica i, entre els jugadors de l'Escacs Catalònia, el club organitzador, els classificats en posicions més capdavanteres van ser Roland Albets (17è amb 5,5 punts), Joan Carles Sanpera (20è amb 5,5), Joan Ramon Menca (25è amb 5) i Jordi Rodríguez (26è amb 5). Cal esmentar també el paper del jove Arthur William Haruian, de només 7 anys, jugador d'origen armeni que pertany al Catalònia, que va ser el 51è amb 4 punts. Ell és l'actual campió de Catalunya en la categoria sub-8.

Més de vuitanta participants

Fidel a la cita de cada mes d'agost, el torneig internacional Ciutat de Manresa va celebrar ahir la que era la 38a edició, en aquest cas dins de la modalitat d'escacs actiu. Cal anar fins al 1973 per trobar el que va ser el primer antecedent del torneig, que aleshores es disputava al Casino, on tenia la seva seu el Catalònia, que es manté com l'organitzador. Des d'aleshores, quan tenia lloc a la capital del Bages durant deu dies, l'obert manresà ha tingut una sèrie d'interrupcions, però el club presidit ara per Marcel Albets l'ha pogut recuperar.

En la jornada d'ahir van ser 81 els escaquistes inscrits, amb grans mestres i mestres internacionals. Pel que fa als estrangers, van ser els cubans els més nombrosos, en una llista en què també hi havia representants de Veneçuela, Itàlia, Perú, Colòmbia i Geòrgia. Abans del lliurament de trofeus, l'alcalde, Valentí Junyent, va felicitar el club per la bona requesta del torneig i el va encoratjar a continuar amb les seves activitats. El president del Catalònia li va agrair la presència i el suport dels patrocinadors, que fan possible la continuïtat tant del torneig com d'altres actes que es fan al local social de què disposa el club manresà.