La incorporació d'un torneig en categoria aleví suposa una de les novetats de la novena edició del Mundialet Intercultural, que aquest dissabte s'enceta a Manresa i que es perllonga fins al 24 de juliol. La presència dels més petits (amb 6 seleccions participants) s'afegeix al torneig gran (12), al de veterans (8) i al de fèmines (4).

La regidora de Serveis Socials, d'Acollida i de Cooperació, Mercè Rosich, va presentar el torneig i en va destacar que "és una eina per a la integració en la comunitat", tot destacant que hi hagi un torneig en la categoria femenina. Pel que fa als organitzadors, van intervenir Moctar Thera i Jorge Pulido.

Els partits començaran demà, tot i que serà diumenge a la tarda quan hi hagi la inauguració amb una sèrie d'actes al Nou Estadi del Congost. A les 5 hi haurà un festival folklòric, i a les 6 es farà la desfilada dels equips que prenen part en la competició, en la qual es vol oferir esportivitat i exemple de joc net. El partit inaugural pel que fa al torneig gran aparella Espanya amb Senegal, la vigent campiona. El torneig masculí absolut tindrà quatre grups a la fase prèvia, amb tres equips cadascun: Colòmbia, Espanya i Senegal són dins de l'A; Paraguai, Equador i Perú es troben en el B;Argentina, Bolívia i Brasil, una de les novetats del Mundialet del 2012, seran en el C; en el D hi ha el Marroc, Gàmbia i Algèria.

El Mundialet tindrà lloc durant cada cap de setmana, els dissabtes i diumenges, al Congost. Les finals estan fixades per al dissabte dia 21. El torneig té el patrocini del taller mecànic Km 0 Manresa.