La manresana Núria Picas, que forma part de la selecció estatal, va sumar un nou èxit català als SkyGames que es corren aquests dies a la Ribagorça, on es va imposar en sky bike (duatló de muntanya), una prova d'11,4 km en BTT, 10 km de cursa a peu i 9,6 km més en bicicleta de muntanya fins arribar a meta, amb un desnivell de 1.400 metres. Un temps emboirat i unes temperatures inferiors a les dels darrers dies van acompanyar els participants a Laspaúles.

Si dissabte el corredor resident a Manresa Agustí Roc, aconseguia el triomf al quilòmetre vertical (sky speed), ahir, Núria Picas i un altre català, Francesc Freixer, imposaven la seva llei en la prova combinada de BTT i cursa a peu.

En categoria femenina, Núria Picas va dominar amb mà de ferro. Va prendre la posició capdavantera des de l'inici i es va plantar en primera posició en la transició entre BTT i la cursa a peu, seguida a certa distància de Mireia Santesmases, Yolanda Magallón i la surienca Esther Hernández. Aquesta darrera va aprofitar la prova corrent per avançar posicions i situar-se segona, tot i que sense possibilitats d'atrapar a Núria Picas, que va arribar amb gairebé 12 minuts d'avantatge sobre Hernández, guanyadora en la categoria open.

En l'apartat masculí, Francesc Freixer, Joan Freixa, Didier Zago i Èric Díaz es van distanciar de la resta; en la cursa a peu, els especialistes Didier Zago i Jesús de la Morena van agafar avantatge, però en el darrer segment ciclista, Francesc Freixer va remuntar superant al segon classificat per només tres segons de diferència. Joan Freixa, que el dia anterior s'havia imposat en l'sky speed en open, també va fer-ho ahir en l'sky bike en la mateixa categoria, en la que Èric Díaz va ser segon; Joan Freixa va ser quart a la classificació general, i Èric Díaz, cinquè.