La gran promesa del bàsquet manresà ha arribat al Palau Blaugrana. Marc Garcia, de 16 anys i format al CBiUM, defensarà la propera temporada la samarreta del Barça, amb l'equip júnior. El manresà havia despuntat ja l'any passat en les convocatòries amb la selecció espanyola i, en l'europeu sub-16, celebrat fa just una setmana a Lituània i Letònia, va oferir una actuació estel·lar que el va acabar de projectar. Finalment, el fitxatge per al Barça s'ha confirmat aquesta setmana.

Garcia, que fa 1,97 metres, segueix les passes del suec Marcus Eriksson, de 18 anys, que va jugar una temporada al Bàsquet Manresa i que l'any passat es va incorporar a les files blaugrana. Ara bé, a diferència del jugador d'Upssala, Garcia és un jugador totalment de la cas. En les darreres temporades, el manresà s'ha convertit en el gran referent del seu equip al CBiUM, en què ha demostrat un gran talent i una habilitat espectacular per transformar cistelles. El curs passat, l'equip cadet de la categoria preferent, la màxima catalana, va aconseguir la segona posició de la fase regular, només per darrere del Joventut de Badalona i, precisament, davant del Barça.

L'equip cadet dirigit per Jordi Serra va disputar després la final a quatre catalana, on va quedar tercer i es va classificar per al campionat estatal de Galícia. Allà els cadets van superar els partits de les primeres fases i es van plantar als vuitens de final en una fita històrica. Era la primera vegada que el CBiUM es classificava entre els 16 millors equips estatals. Tot i que en el partit de vuitens van perdre amb el Torrelodones, l'objectiu s'havia complert i Marc Garcia firmava una última actuació espectacular, amb 32 punts anotats.

Aquesta passada temporada, també destaca en el seu palmarès el subcampionat estatal amb la selecció catalana cadet a Valladolid, després de perdre una final trepidant amb Andalusia. De nou, Garcia havia estat una de les figures decisives del campionat. Amb la selecció espanyola, Garcia va debutar internacionalment l'estiu passat al Torneig de l'Amistat sub-15 de Parma, en què va ser el màxim anotador de l'últim partit, i també va participar en el torneig d'Íscar el desembre passat.

Protagonisme amb la sub-16

L'eclosió definitiva, però, ha estat al torneig de Lituània i Letònia. Tot i la setena posició de la selecció espanyola sub-16, per sota de les expectatives, Garcia es va reafirmar com una de les grans promeses del bàsquet català. Amb una mitjana de 16,1 punts, es va convertir en el quart màxim anotador de tot el torneig i, com si oferir un paper impecable en el darrer partit fos un segell distintiu del jove manresà, va ser el jugador més ben valorat del darrer duel, amb 21 punts anotats.