Oliver Arteaga impressiona per la seva alçada i el seu físic. Els seus 209 centímetres i l'envergadura que té fan pensar en un pivot poderós, al qual acompanya amb un posat seriós a l'hora de respondre. Natural de la illa del Hierro, manté un cert deix canari quan parla, tot i que els anys que s'ha estat fora de l'arxipèlag sembla que li n'hagin fet perdre un punt. Les seves frases les sol acabar amb una expressió de l'estil "segur que les coses van bé", fet que demostra confiança davant del seu repte actual, consolidar-se a la lliga Endesa com un pivot important.

Qué significa per a vostè tornar a l'ACB després d'un temps?

Un repte. Estic molt il·lusionat. Després d'uns anys a gran nivell a la LEB i d'haver aconseguit l'ascens amb el Menorca és un repte tornar a una lliga així. També estic molt content de fer-ho amb un equip històric com l'Assignia que ho està fent molt bé les darreres temporades i al qual també espero contribuir en els propers mesos.

Creu que la manera de jugar de l'Assignia demostrada la temporada passada, tan dinàmica i amb un joc ràpid en atac, el pot beneficiar?

Tenen una manera de jugar dinàmica i alegre i està bé. Cada equip i cada entrenador és un món i cal adaptar-s'hi, però a priori és una manera de jugar molt atractiva que ha funcionat els darrers anys. Segur que no tindré problemes.

Tenen pivots com Josh Asselin, Rasmus Larsen o Charles Ramsdell. Com valora el joc interior de l'equip?

Josh Asselin fa molts anys que és a la lliga, ha rendit a molt nivell en aquest club i coneix molt bé la competició, És importantíssima. Tenim homes com Ramsdell o jo, que venim de la LEB però amb molta il·lusió de fer-ho bé, com a un repte importantíssim per poder jugar en aquesta lliga. No conec a la resta d'interiors, el noi jove [Larsen] i a l'altre [Yanev], per tant, no els puc valorar.

Sembla que tot pivotarà sobre l'eix Javi-Asselin i llavors una sèrie de nacionals que han d'ajudar a adaptar els forans, com Salva o vostè.Creu que serà així?

L'equip té una base sòlida d'anys anteriors, com deia el Jaume amb Josh [Asselin] i Javi [Rodríguez], i nosaltres, la resta de nacionals, hem d'intentar que la gent nova es vagi adaptant, tot i que crec que no serà complicat.

En què s'ha de fixar l'aficionat de l'Assignia, del seu joc?

En els darrers anys he jugat a bon nivell a la LEB. Actuo prop del cèrcol, tinc bons recursos per jugar d'esquena a cistella i bona mà de quatre o cinc metres. He de millorar coses, segurament, perquè físicament és una lliga que té més exigència que la LEB, però amb la il·lusió que tinc intentaré amagar aquestes carències i serà una bona temporada.