La presència de Reyes Estévez, un dels grans migfondistes de la dècada dels 90 i figura mediàtica de l'atletisme estatal, va revolucionar ahir la setena edició de la cursa del Pont de Vilomara i Rocafort, memorial Alcalde Evaristo de la Torre. Estévez va córrer el grup del davant, però la cursa va ser liderada des de l'inici pel badaloní resident a Navarcles Pol Guillén, que va acabar superant el pols amb el santvicentí Roger Campoy. En categoria femenina, la guanyadora va ser Bàrbara Ramon, subcampiona catalana en 3.000 metres obstacles.

Reyes Estévez ha decidit obrir una nova etapa en competició i, per preparar el seu retorn, una de les cites escollides va ser la del Pont, gràcies a l'amistat de l'organització de la cursa amb Leopoldo Durán, expresident del CA Cornellà, on Estévez es va formar. L'amabilitat d'aquest atleta, que abans i després de la cursa no va deixar de fotografiar-se amb gent de totes les edats, i el nivell exhibit per aconseguir la victòria van fer de la setena edició una prova molt lluïda. Sota un cel gris i amb pluja intermitent, però molt lluïda. Ara bé, el gran atractiu de la cursa van tornar a ser els 700 participants que dies abans ja havien esgotat totes les places disponibles i un públic nombrós, que en el moment de la sortida va omplir les escales serpentejants que precedeixen l'ajuntament.

Pol Guillén, atleta molt estimat a la comarca del Bages, participava per primera vegada a la cursa del Pont de Vilomara i va ratificar el seu bon estat de forma en aquest inici de temporada, ja que la setmana passada ja s'havia imposat als 10 quilòmetres de Manresa.

En el primer tram de la cursa, en què els atletes es van dirigir a la urbanització de Marquès Paradís i van tornar a passar per davant de l'ajuntament, Guillén i Campoy anaven frec a frec al capdavant, seguits per un grup format per Estévez, Sancho Ayala, Oriol Sellarés i Sergi Rodríguez. Després, els corredors es van dirigir a la zona de la Rubiralta, on els carrers del poble deixaven pas als corriols.

La pujada del quilòmetre 6

Aleshores, els participants van enfrontar-se al tram més dur de la cursa, la pujada entre el quilòmetre 6 i 7. "Aquesta pujada és la marca distintiva de la prova, sens dubte", va subratllar Jordi Aguilaniedo, de la regidoria d'Esports de l'Ajuntament del Pont, que organitza la prova. En efecte, en creuar la meta, molts corredors la recordaven. "Hi ha un quilòmetre de muntanya molt dur, entre el 6 i el 7. És on m'he pogut escapar una mica i he mantingut les distàncies fins al final", va explicar Guillén, que va ser el més ràpid de completar els 10 quilòmetres, amb 31'47". "M'ha agradat molt la prova. És molt entretinguda amb trams molt variats", va afegir.

A Guillén, el van seguir el jove Campoy, que corre pel FC Barcelona i que en els darrers mesos ha irromput amb força en el panorama atlètic català, i el fondista veterà Sancho Ayala. En categoria femenina, Bàrbara Ramon va dominar amb clares diferències i va acabar firmant un temps de 39'50". Després, es van situar Esther Montosa i Sara Prescoli.

Abans de la prova dels 10 quilòmetres, s'havien disputat les curses infantils -la primera de 500 metres i la segona, de 1.500- que havien reunit uns 150 infants. En el lliurament de premis, hi van participar diversos representants del consistori del Pont de Vilomara, encapçalats per l'alcalde, Cecilio Rodríguez, i el president de la Federació Catalana d'Atletisme, Joan Villuendas.