El Reial Madrid s'enfronta avui al Manchester United (20.45 horas/La1) en el partit de tornada de vuitens de final de la Lliga de Campions, reforçat després dels seus dos encreuaments amb el FC Barcelona de cara a millorar el 1-1 aconseguit al partit d'anada al Santiago Bernabéu i en un xoc marcat per la tornada a Old Trafford de Cristiano Ronaldo, encarregat de mantenir amb vida una eliminatòria complicada amb el gol de Danny Welbeck.

El 'Teatre dels Somnis' és territori talismà per als blancs, amb grans imatges per al record com el 'cop de taló' de Redondo i el gol de Raúl, a plaer, per posar rumb cap a la vuitena Copa d'Europa, el 'hat- trick 'de Ronaldo o la corresponent ovació que li va brindar el públic el 2003. Ara és un altre Ronaldo, Cristiano, el que torna a territori del United per la porta gran i amb ganes d'esdevenir etern en un estadi que el va veure jugar durant sis temporades.

El portuguès té en ment aconseguir aquest any la Pilota d'Or i vol fer-ho en gran. Ja ho va demostrar en el partit d'anada, quan, amb un gol antològic de cap, posava el 1-1 a l'eliminatòria que ara ha de remuntar el conjunt dirigit per José Mourinho. Idèntic resultat que portaven els blancs al Camp Nou en les semifinals de Copa del Rei i que va servir per guanyar-se amb un gran partit el pas a la final de la competició del 'KO'.

Amb aquest esperit viatgen els 'merengues' a Old Trafford. Com deia Özil després de vèncer a Barcelona, ??ara se senten capaços de guanyar "en qualsevol lloc", però no ho tindran gens fàcil davant un Manchester que ve de golejar el Norwich (4-0) amb un hat-trick 'de Kagawa en un partit en què Alex Ferguson no va reservar cap de les seves estrelles pensant en el Reial Madrid.

No va fer el mateix José Mourinho en un 'clàssic' de menys rellevància davant el FC Barcelona. El portuguès, sabent que la Lliga és pràcticament impossible d'aconseguir, va deixar a la banqueta els seus millors jugadors, per evitar una possible lesió, i excepte en la defensa, va nodrir l'equip amb els menys habituals.

Així, Khedira, Özil i, sobretot, Cristiano Ronaldo, qui sí va disputar alguns minuts en la segona meitat, van estar la banqueta, però tot i això, el conjunt blanc va tornar a fer clavar el genoll als blaugranes i posar rumb a Manchester plens d'optimisme, avalat també pel rendiment que està oferint últimament 'CR7'.

Sense Phil Evans

El portuguès i el contraatac són les obsessions de la defensa dels 'red devils'. A Madrid, pel centre van jugar Ferdinand i Evans, que semblen els millors situats per repetir, mentre que Rafael ja ho va passar malament, tant amb el de Madeira com amb Ozil. En canvi, Sir Alex Ferguson no podrà comptar amb Phil Evans, peça clau en la contenció i això podria fer variar el seu sistema, amb la possible entrada de Tom Cleverley.

I és que el United sap que haurà de mostrar compacte sense renunciar a l'atac per formar una 'muralla' davant de David de Gea, protagonista a Madrid amb les seves encertades intervencions. El madrileny va demostrar a la capital per què Ferguson s'havia fixat en ell i va realitzar una de les seves millors actuacions com a jugador del United en el moment més indicat.

On no s'ha decidit Ferguson és a la part atacant, encara que l'escocès ja ha dit que donarà minuts a Ryan Giggs perquè el gal · lès compleixi el seu partit 1.000. Al Bernabéu va amenaçar amb Wayne Rooney, més centrat a destruir, i Robin van Persie, als que va envoltar del talent de Shinji Kagawa, que va guanyar sencers amb la seva última actuació de Lliga, i del treball d'un Welbeck que va ser un mal de cap per la defensa madridista.

Per la seva banda, Mourinho, excepte sorpresa, disposarà del mateix equip que fa una setmana al 'clàssic' coper del Camp Nou. Xabi Alonso, gaudint de continu descans per les seves molèsties al pubis, tornarà a liderar un centre del camp al costat de Khedira, Ozil i Di Maria, mentre que Cristiano Ronaldo busca acompanyant, i aquest podria ser Gonzalo Higuaín, que no va jugar dissabte i que tornaria a tenir una oportunitat en un gran xoc.

Enrere, el francès Raphael Varane sembla haver-li guanyat la partida de manera definitiva a Pepe i formarà el centre de la defensa al costat de Sergio Ramos, amb la missió de frenar el poderós joc aeri local i una més que possible sortida impetuosa d'un Manchester que vol passar comptes pendents.