El pilot avianès Marc Coma va ser desè en l'etapa pròleg de l'Abu Dhabi Desert Challenge, que va començar ahir a l'emirat àrab i que significa el seu retorn a la competició després de la lesió a l'espatlla que li va impedir disputar el Dakar. Coma, que es va prendre l'especial de dos quilòmetres amb molta calma, va quedar a només 3,6 segons del primer classificat, el qatarià Mohammed Abu-Issa, que corre amb Yamaha.

La cursa d'Abu Dhabi és la primera del campionat del món i serà un bon banc de proves per demostrar la recuperació de Coma. Ahir, Abu-Issa va fer un temps una dècima millor que el del britànic Sam Sunderland i vuit que el del portuguès Hélder Rodrigues, que es perfila com un dels principals rivals de Coma per a la victòria final. També destaca la presència de Paulo Gonçalves i Joan Barreda, de l'equip Speedbrain, antiga Husqvarna, que ahir van ser dotzè i cinquè, respectivament.

En la categoria de motos, la victòria parcial va ser per al polonès Krystof Holowczyc, que va superar l'holandès Bernhard Ten-Brinke. Nani Roma va finalitzar en quart lloc, a dos segons del primer classificat. Avui comença el ral·li de manera seriosa, amb una especial de 298 quilòmetres que ja marcarà diferències.