A banda del que passi durant els propers mesos, si el Manresa perd la categoria o se salva, al Congost començaran a plantejar-se els propers dies la plantilla per al curs vinent. Es confirma que el director esportiu Pere Capdevila es manté en el seu càrrec i cada jugador de la plantilla, com l'entrenador, tenen situacions particulars que ara cal estudiar amb calma. Segurament fins a final de temporada, quan ja s'hagin disputat els sis partits de la lliga que falten, no es prendran les decisions. En tot cas, des del club s'afirma que, malgrat allò que hi hagi estipulat en cada cas en el seu contracte, "a aquestes alçades, res no és inamovible, tot és revisable". És a dir, que en la plantilla per al proper curs hi poden haver moltes sorpreses.

La primera situació particular que s'ha d'exposar és la del tècnic Jaume Ponsarnau. El tracte que té amb el club manresà indica que, en el moment que l'equip se salva, té la seva renovació automàtica per dues temporades més. Però en el supòsit, més que probable aquest cop de baixar, la seva continuïtat és per un any més. Ponsarnau, amb set temporades al davant de l'equip (sis a l'ACB), va ser un centre dels rumors l'estiu passat quan se'l va vincular al Lagun Aro, però va ser una oferta que no es va concretar. L'entrenador espera que finalitzi la lliga per valorar el seu futur.

Dos dels jugadors que havien de ser fonamentals en el projecte aquesta temporada eren el base gallec Javi Rodríguez i Asselin, els quals han compartit la capitania. Les lesions han estat el llast pel que fa al primer, que ara està en procés de recuperació d'una operació al genoll, i la irregularitat ha presidit les actuacions del segon. El club, a canvi de rebaixar les quantitats que els pagava, va acordar amb ells una renovació per dos anys l'estiu passat.

La continuïtat de Troy DeVries i Charles Ramsell depèn del club, que els pot renovar si és que així ho creu oportú. Pel que fa a l'entesa amb l'ala pivot Aleksandrov és de caire temporal fins que finalitzi la present temporada. El contracte del Manresa amb el búlgar Yanev era per una temporada, renovable.

El base Álex Hernández és un dels jugadors amb vinculació ben vigent, de fet se li va ampliar aquest estiu passat fins al 2016. També es troben sota contracte l'ala bagenc Salva Arco i el pivot canari Oliver Arteaga. Entre els jugadors joves els que tenen lligam per a la propera temporada són l'islandès Haukur Palsson i el danès Ramus Larsen, inèdit aquesta temporada amb el primer equip manresà, que al final va ser sotmès a una intervenció a l'espatlla i que es creu que podrà estar disponible el proper exercici. És un pivot de gran projecció que no ha pogut mostrar les seves aptituds.

Hanga estaria al mercat

L'hongarès Adam Hanga també està lligat pel contracte la temporada vinent al Manresa, però el seu nom pot ser el d'un dels jugadors amb més pretendents l'estiu vinent. El Manresa no veuria pas de mal ull poder vendre'l, i a més fer una mica de caixa per la clàusula de rescissió, uns ingressos que mai no van malament per a un club tan modest com el del Congost. S'ha de recordar que els drets NBA de Hanga els té San Antonio Spurs.

Pel que fa a Joan Creus, està cedit pel Barça i s'ha de veure si el club blaugrana i el manresà es posen o no d'acord per allargar la cessió. S'haurà de considerar també la tornada del pivot Pierre Oriola, que està cedit al Lleida, i està fent un molt bona final de temporada.

Ferran Laviña, a qui avui se li fa una ressonància magnètica per escatir si la seva lesió muscular a la cama dreta s'ha agreujat després de jugar a Fuenlabrada, va firmar fins al final d'aquesta temporada.