La Cursa Barcelonista 10 quilòmetres de Sant Joan de Vilatorrada va disputar ahir la primera edició amb prop de mig miler d'inscrits i amb les victòries de l'egarenc Radouane Nour i l'atleta local Meritxell Soler. Després d'aquest èxit, els organitzadors de la Penya Barcelonista de Sant Joan ja pensen en les properes edicions, quan intentaran ampliar el nombre de places i "consolidar la cursa com una de les cites de referència de 10 quilòmetres amb circuit ràpid", va destacar Toni Martín Bravo, responsable de la prova.

Amb sortida i arribada al carrer Montcunill, la cursa presentava un circuit de cinc quilòmetres, en el qual els atletes van completar dues voltes, per l'avinguda Montserrat cap a la fàbrica Lemmerz i de tornada pel carrer Major. Aquest recorregut només tenia 17 metres de desnivell acumulat en la volta de cinc quilòmetres; un perfil molt singular que va caracteritzar la cursa com una de les més ràpides de Catalunya.

Radouane Nour va aturar el cronòmetre en un temps de 31 minuts i 6 segons, i el van acompanyar al podi el manresà Xavier Torrades (2.0 Sports), amb 31'19", i el moianès Iñaki Baldellou (Fasttriatlon), amb 31'42", ambdós especialistes de triatló. En categoria femenina, es va imposar Meritxell Soler (Avinent CA Manresa), amb un temps de 38'42"; el segon lloc va ser per a Iolanda Garcia (CE Callús), amb 39'25", i la tercera posició, per a Marta Nogueira (UA Lleida, amb 40'08".

Els organitzadors de la Penya Barcelonista van agrair el suport de l'Ajuntament de Sant Joan, les policies locals i els voluntaris, així com d'altres col·laboradors.