«Escolteu bé això: Barça, 93; La Bruixa d´Or, 101. O Reial Madrid, 83; La Bruixa, 84... Penseu que això és el futur. Entrem amb la il·lusió de ser el millor club de l´ACB. Des de Sort hem fet la cistella que més volíem i penseu que ara només es pot anar cap amunt». El fundador de La Bruixa d´Or, Xavier Gabriel, va començar animat la intervenció que va fer ahir al Museu Colet de Barcelona, seu institucional de la secretaria general de l´Esport, on es va fer oficial l´acord al qual han arribat l´administració de loteria i el Bàsquet Manresa. Segons es va comunicar ahir, serà vàlid per a un període de quatre anys, tot i que des de l´estiu del 2014 és revisable per les dues bandes.

Gabriel sap que la possibilitat de jugar a la LEB «hi és, però això no és un impediment, si ens toca ser allà, lluitarem amb il·lusió». Pel que fa a l´aportació econòmica, que és d´uns 400.000 euros el curs vinent si es manté a l´ACB, serà més baixa en el cas de no mantenir-se a la categoria màxima.

L´emoció de Vives

Abans de Gabriel va parlar Josep Vives, president executiu del club de bàsquet, que va manifestar que «és un dels dies més emocionants de la meva vida com a directiu, i en la personal també. Comencem un nou cicle i ho fem amb La Bruixa d´Or, però sobretot amb el Xavier, amb qui compartim sentiments i idees. Hi ha dos tipus de persones, els imitadors i els innovadors; ell és clarament de la segona mena. És dels que s´arrisca, que té coratge i les idees per obrir-se camí, i és un gran exemple». Josep Vives també va posar èmfasi en «la cara menys coneguda de Xavier Gabriel, tot el que és la seva funció social que ell desenvolupa amb una discreció absoluta i que recomano tothom d´apreciar-la en el seu web».

Vives va donar el seu agraïment a les institucions que estan fent en tot moment costat al club malgrat els problemes de tot tipus, tant en el vessant esportiu (l´equip és ara cuer de la lliga Endesa) com des del punt de vista econòmic. El tècnic Jaume Ponsarnau i la plantilla de jugadors al complet van ser ahir al matí a Barcelona i van tornar cap al Bages per entrenar-se i preparar el matx amb el Múrcia. El nom del Manresa ja serà La Bruixa d´Or.