El Barça ha hagut de posar molt poc de la seva part per aprofundir encara més en la profunda crisi del Reial Saragossa i emportar-se la victòria d'una Romareda convertida aquesta temporada en un dels camps més fàcils per als visitants i donar un nou pas per confirmar el més aviat possible un nou títol de Lliga i centrar el seu pensament a la Lliga de Campions.

Des de l'inici, l'únic guió del partit ha estat el que ha plantejat en cada circumstància el conjunt blaugrana davant un adversari que semblava portar plom a les cames i es mostrava incapaç d'embastar alguna acció de cert perill a la porteria de Víctor Valdés.

Amb una gespa massa seca i que feia alguns dies que demandava aigua, la pilota amb les seves frenades sorprenia en els primers instants l'equip que més ho volia, els blaugrana.

Abans de complir-se els primers seixanta segons de joc, Cristian Tello, que ha circulat per una banda esquerra al seu lliure albir, ja ha enviat des de la vora de l'àrea un xut enverinat sobre la porteria d'un Roberto que ha vist com s'anava fora per poc.

El conjunt de Manolo Jiménez semblava buscar més el sorprendre al líder de la lliga espanyola en algun error del que pel seu bon fer sobre el terreny de joc. Les idees, una vegada més, escassejaven en un equip que des de dotze hores abans es veia per primera vegada en la temporada en llocs de descens.

D'un córner sobre la porteria de Víctor Valdés ha sortit un contraatac des del seu propi camp de Thiago, el qual ha intentat frenar infructuosament Álvaro i amb una subtil combinació amb Alexis Sánchez ha batut Roberto.

La lògica del que estava esdevenint a la gespa es reflectia al marcador, en què l'únic que es podia esperar era que els blaugranes anessin al descans amb un marcador encara més ampli al seu favor.

El segon gol per als homes de Tito Vilanova ha arribat en una excel · lent combinació per l'esquerra de Thiago que ha culminat Tello.

Manolo Jiménez ha intentat donar-li més vitalitat al joc del seu equip amb l'entrada de Antonio Galdeano 'Apoño' i amb el davanter del filial Jorge Ortí. Lluny de revitalitzar les seves hosts, els barcelonistes han deixat clares les seves intencions d'apuntalar encara més la seva victòria per intentar viure ben tranquils els segons 45 minuts.

Al primer minut Alexis ja ha estavellat una vaselina al travesser de la porteria saragossista i als vuit minuts Tello en una cavalcada per la banda esquerra ha desbordat amb una sorprenent facilitat a Glenn Loovens per anotar el tercer gol.

Els saragossistes seguien passejant pel terreny de joc amb mínima convicció en les seves possibilitats davant un rival cada vegada més contemplatiu en les seves accions que mantenia les seves contínues combinacions sense fi.

Més d'una hora han trigat els aragonesos a posar a prova que els blaugranes també tenien en la seva alineació a un porter amb un xut potent, però innocent en excés, de Montañés des de la vora de l'àrea, que a cinc minuts del final ha tornat a acostar-se amb perill a la porteria blaugrana.