El Sant Fruitós es va assegurar matemàticament la permanència en la victòria d'ahir davant del Xamba Vilafranca, situat a la part baixa de la classificació, i que necessitava la victòria per escapar de les places de descens.

Els primers instants del partit van venir marcats pel domini de les visitants, que lluiten per sortir de la zona baixa de classificació. Les de Vilafranca van agafar les primeres distàncies en el marcador, però un parcial d'11-0 a l'inici del segon quart va canviar la dinàmica d'un partit que a partir d'aquell moment dominaria amb claredat el Petro Pintó Asfe. Tot i això les diferències en l'electrònic no van ser importants fins al final del tercer període quan amb un parcial de 14-0 els de Sant Fruitós van sentenciar el matx i amb ell es van assegurar l'objectiu de la permanència pel qual tant havien lluitat. Els últims deu minuts del duel van ser de tràmit, però l'Asfe no va aixecar el peu de l'accelerador i es va arribar a situar a 25 punts del rival, tot i que en els últims instants el Xamba va retallar distàncies i va maquillar el marcador.

A partir d'ara, l'Asfe afrontarà cinc jornades en què podrà jugar sense pressió, i començar a pensar en la següent temporada.