Per novè any la ciutat de Manresa, concretament el pavelló del Nou Congost, serà la capital estatal del ball esportiu. El trofeu Ciutat de Manresa, organitzat per l'escola Swing, ja escalfa motors i més de 200 parelles d'arreu de l'estat hi prendran part en totes les categories i grups d'edat. La prova començarà a les nou del matí i clourà als voltants de les nou de la nit amb les fases finals. Durant aquestes dotze hores el Nou Congost s'omplirà de música d ball.

En la presentació de l'acte celebrat ahir al migdia a la sala de premsa de l'ajuntament de Manresa, l'alcalde, Valentí Junyent, i Jesús Rubio, màxim responsable de l'escola Swing Manresa, mostraven la seva satisfacció per la celebració de la competició. "Des de fa uns anys Manresa és una ciutat capdavantera en el món del ball esportiu i s'ha guanyat per dret propi tenir un lloc rellevant a escala estatal", assegurava Rubio.

En total unes 50 persones, entre voluntaris i professionals, vetllaran perquè tant els balladors com els seus acompanyants tinguin la màxima comoditat possible. Per la seva banda, l'alcalde Valentí Junyent va corroborar l'opinió de Rubio en destacar que "la nostra ciutat és un referent en aquest esport. Ho hem de dir perquè és així". Un dels fets que reforcen aquesta teoria és que des de l'any 2002 la ciutat ha organitzat diverses competicions de ball esportiu com l'europeu amater llatí (2002), estatal llatí (2003) i el català absolut l'any 2009.

En referència a la logística, i tenint en compte l'inicident que hi va haver diumenge passat en el transcurs del partit entre La Bruixa d'Or i el Múrcia amb una grada supletòria, Junyent va assegurar que per a aquest esdeveniment "no tindrem aquest tipus de graderies". També va afirmar que des del consistori i del club s'està treballant per tal de soluncionar el problema.