Va ser un matí distès en el qual, ni que fos per un parell d'hores, els jugadors de bàsquet i els tècnics de La Bruixa d'Or es van oblidar dels resultats i de sistemes damunt de la pista, per cuinar, parlar i també menjar. Va ser a Món Sant Benet, a la Fundació Alícia, que, com ja va fer l'any passat, va oferir ahir als professionals del bàsquet els seus serveis amb dos tallers que, a més, estaran inclosos en la Festa Alicia't que organitza el cap de setmana del 27 i 28 d'abril. Aquesta vegada, els jugadors que van demostrar els seus dots culinaris davant de la resta de companys van ser alguns dels més joves de la plantilla, com Joan Creus, Haukur Palsson, Álex Hernández i Aleksandar Yanev.

Els dos tallers tenien un caire diferent; el primer era de cuina més tradicional, i en l'altre els jugadors podien aprendre unes idees molt recomanables per aconseguir una alimentació saludable en la vida quotidiana com a esportistes. Per a la Fundació Alícia, que celebrarà els seus cinc anys els dies 27 i 28, la presència dels jugadors va ser un bon reclam per promocionar els tallers que oferirà a la Festa Alicia't. Entre les activitats que hi ha previstes s'hi compten tallers de cuina, entre els quals els dos que van experimentar ahir els jugadors del Bàsquet Manresa en la visita a la Fundació Alícia.

Sense manies i tots ells molt ben decidits, els jugadors Joan Creus, Haukur Palsson, Aleksander Yanev i Álex Hernández es van posar el davantal per participar als tallers. Un taller relacionat amb la cuina bona, ràpida i sana; i l'altre, anomenat Àvia 3.0, que ha estat dedicat a fer recompte i recuperar les receptes de tota la vida però per fer-les amb temps rècord i sense embrutar-se gaire i amb l'ajut inestimable del microones.

Els jugadors es mostraven força satisfets amb l'experiència. El base Joan Creus afirmava que "m'ha agradat, ha estat molt interessant. Penso que és imprescindible poder tenir uns mínims coneixements per saber cuinar ràpid i sa, perquè a vegades arribes a casa cansat i en només deu minuts ens han ensenyat com dur a terme una dieta que sigui ben equilibrad a i que es pot cuinar en poca estona".

Per la seva banda, l'ala islandès Haukur Palsson manifestava que "no sabia que es poguessin fer al microones tantes coses. La veritat és que mai no havia vist fer carn o un coulant com avui. Buscar solu-cions pràtiques, ràpides i que siguin saludables ens ajuda molt en el dia a dia, i en notarem unes bones conseqüències". En tot cas, l'equip arribarà ben alimentat al partit que jugarà diumenge contra el Caja Laboral, al Buesa Arena.