El pilot santfruitosenc Carles Checa sortirà des de la tercera línia de la graella de sortida en les curses que es disputaran aquest matí al circuit holandès d'Assen. Checa va fer un temps d'1.36.438 en la Superpole 3, que reuneix els nou millors pilots i en què finalment va quedar vuitè, només davant de l'italià d'Aprilia Michel Fabrizio.

La sessió va ser dominada pel britànic Tom Sykes, amb la Kawasaki, que va derrotar el seu compatriota Jonathan Rea (Honda) i l'irlandès d'Aprilia Eugene Laverty. Tots tres van rodar per sota del minut i 36 segons, juntament amb el quart classificat, el francès Sylvain Guintoli. Checa, per la seva banda, va haver de treballar molt dur per aconseguir informació en una segona jornada en què la pista va estar eixuta. La temperatura ambient va ser freda, de sis graus però ell no hi havia rodat mai amb la nova Ducati.

Lluny dels primers

Checa es lamentava ahir que "no he tingut gaire sort perquè m'ha saltat una marxa i he perdut dues o tres dècimes. No puc estar content perquè encara estic lluny dels primers, però podia haver-me situat quart o cinquè". De cara a les curses d'avui, "el meu ritme no és dolent, continuem aprenent i coneixent la moto, però el fet d'arribar als circuits sense cap informació ens complica les coses. Els meus rivals i els seus equips tenen molta experiència i nosaltres partim de zero".