L'Avinent CA Manresa va protagonitzar ahir, a les pistes de l'estadi del Congost de la capital del Bages, una actuació èpica que li va permetre aconseguir la primera plaça del quadrangular, en la primera fase del campionat estatal de clubs de Primera Divisió. Van ser tres hores d'atletisme, i tres hores de pluja constant amb una temperatura que no va superar els 7 graus. Però tot i això, el combinat manresà va exhibir-se davant la potent formació basca del Super Amara BAT de Donostia i dels equips catalans del Lleida UA i de la Joventut Atlètica de Sabadell.

Les trenta atletes de l'esquadra manresana van conjurar-se amb la il·lusió per oferir un paper brillant, davant dels més de 300 espectadors -amics, familiars, socis i aficionats a l'atletisme- que, amb els paraigües oberts, les van encoratjar al llarg de tota la matinal. Per a l'entitat manresana, ser amfitriona d'una cita de la lliga nacional, en una jornada plena d'inclemències meteorològiques que va exigir un gran nivell d'organització en alguns moments complicats, i a més a més, guanyar-la, representa una gesta.

L'Avinent CA Manresa va sumar un total de 206 punts, amb què va segellar la primera plaça del quadrangular D. El segon lloc va ser per al Super Amara BAT, amb 196,5 punts; el tercer equip va ser el Lleida UA, amb 152, i la quarta posició va ser pel Sabadell, amb 125,5 punts.

A més, en la classificació general l'Avinent va situar-se en la tercera plaça. Al davant, només hi té l'ISS-L'Hospitalet, amb 211 punts i primer del grup A, amb una cita que va tenir lloc a Elx, i el Tenerife CajaCanarias, amb 208,5 punts, guanyador del quadrangular C, disputat a Tenerife. L'altre vencedor dels quadrangulars va ser l'Atlètic Femení Celta, que es va imposar a Burgos en el grup B, amb 195 punts i quart a la general.

En les actuacions individuals, les atletes de l'Avinent CA Manresa van aconseguir fins a vuit victòries, entre les quals les dels relleus 4x100 i 4x400, amb unes curses que van fer vibrar el públic, i diverses places de podi. I encara més, diverses corredores van firmar millors marques personals. Amb la permanència ja assegurada en l'elit de clubs de l'estat espanyol, l'Avinent va demostrar els mèrits per continuar formant-ne part amb aquesta actuació per emmarcar. En la propera jornada del campionat estatal de clubs, que tindrà lloc el 19 de maig, l'Avinent Manresa s'enfrontarà al Lucus Caixa Galícia, el CA Silla d'Alacant i l'Alcorcón.

Pel que fa a la primera jornada del campionat estatal de clubs masculí, l'Atletisme Alcorcón es va situar primer en la classificació general, amb 219 punts. El segueixen a la taula el Monstó, en el segon lloc i amb 210 punts; el RC Celta, tercer amb 209,5, i la Universitat del País Basc, en la quarta posició, amb 202 punts.

UN TRIOMF COL·LECTIULes atletes que van firmar l'èxit, amb els responsables i voluntaris del club.La saltadora Irati Larrañaga, en plena prova. Sara Flores, segona en perxa. Najwa Chouati (al centre) i Meritxell Soler, en la cursa dels 3.000 metres