El pilot pierenc Toni Bou no va poder aconseguir la victòria en la segona prova del mundial a l'aire lliure de trial, disputada ahir al matí a Motegi. L'actual campió del món va haver de conformar-se amb la tercera posició amb 20 punts, quatre més que el seu company d'equip al conjunt Repsol Montesa, Takahisa Fujinami, que va obtenir el triomf a casa. La segona posició va correspondre al gironí Jeroni Fajardo (Beta), amb 19.

Bou no va recuperar-se del mal inici, ja que en la primera volta va acumular 18 dels 20 punts que va sumar al final de la jornada. Fajardo va dominar aquest inici, amb un sol punt, davant de Fujinami, que només en va fer quatre. El vigent líder ocupava una molt estranya setena posició, darrere dels dos pilots anomenats i d'Adam Raga, James Dabill, Albert Cabestany i Fumitaka Nozaki. En les dues voltes posteriors, però, va reaccionar, va sumar un punt en cadascuna i va acabar amb vint punts. El pierenc va explicar que "la primera volta no ha estat còmoda i recuperar tants punts era pràcticament impossible. Després he fet una segona i tercera voltes molt bones, gràcies a les quals he aconseguit pujar a un podi que veia molt difícil".

Bou es va alegrar de "sortir de Japó com a líder del campionat. M'agrada guanyar, però si no puc, que ho faci el meu company". L'anoienc és líder del campionat, després de les dues primeres proves, amb 35 punts, dos més que Fujinami i cinc més que Adam Raga, que en totalitza 30. Fajardo en suma 28 i Cabestany, 25.

Per la seva banda, el santfruitosenc Pere Borrellas no va poder millorar la fluixa actuació del dia anterior i va repetir la divuitena posició de dissabte. Ahir va sumar 135 punts de penalització. La pròxima cita del campionat del món serà el darrer cap de setmana de maig a Sequatchie, a l'estat nord-americà de Tennessee.