El pilot santfruitosenc Carles Checa només va poder ser desè en les dues curses del mundial de Superbikes que es van disputar ahir al circuit d'Assen, i ara ocupa el dotzè lloc del campionat amb 29 punts, molt lluny del líder, el francès Sylvain Guintoli, que en té 111, 28 més que els dos segons classificats, l'irlandès Eugene Laverty i el britànic Chaz Davies.

Ahir, en la primera cursa, la victòria va correspondre a Tom Sykes, que va treure més de vuit segons d'avantatge a un grup format per Jonathan Rea, Guintoli i Laverty. En la segona prova, el triomf va correspondre a l'irlandès, que va vèncer Sykes en un igualat final de prova per menys d'un segon. Tercer va ser el pilot francès de Kawasaki Loris Baz.

Després de les curses, Checa va explicar que "totes dues han estat una fotocòpia. En la primera m'ha fet mal l'esquena i he intentat aguantar tant com he pogut. Encara arrossego dolor des d'Austràlia. Si hagués tingut l'espatlla al cent per cent potser ho hauria pogut fer millor, però no és excusa". De cara al futur -la propera cita és a Monza-, Checa va avançar que "tenim molta feina al davant, però no m'espanta. Treballarem per millorar cursa a cursa i el nostre projecte és apassionant".