A les Llars Mundet de Barcelona es va celebrar la fase Sector del Campionat d'Espanya sènior entre les federacions autonòmiques de València, Múrcia, Balears i Catalunya. En aquest sector els judoques lluitaven per obtenir una de les tres places de cada categoria de pes que els donava accés a la seva participació en la final que tindrà lloc a Alcobendas (Madrid) els propers dies 11 i 12 de maig.

Dues judoques de casa nostra van aconseguir la seva classificació, Marta Pujol, d'Esport-7, i Carla Ubasart, del Judo Moià. Pujol va quedar segona en -63 kg després d'enfrontar-se a la valenciana Alba López en la final i a qui no va poder superar tot i que va estar dominant tot el combat. Anteriorment, Marta Pujol va guanyar Èrika Martínez, de la federació catalana, i a semifinals es va imposar a l'andorrana Laura Salles, que milita en un club valencià.

Carla Ubasart va ser tercera en -57 kg en imposar-se en el combat pel bronze davant Uxue Urkiza de la federació valenciana.

També van competir en aquesta fase de sector Ruben Mani (Esport-7) en -81 kg, però va haver de retirar-se de la repesca després de ressentir-se d'una lesió que arrossega de fa un temps, i Òscar López (Judo Moià), que va competir en -73 kg però tampoc no va poder classificar-se.

Cal destacar que la federació valenciana va obtenir el nombre més alt de classificats, 11 nois i 10 noies, segudat de Catalunya, amb 8 nois i 7 noies, Balears, amb 1 noi i una noia, i finalment Múrcia, que només va fer entrar 2 noies.