Manel Comas ha negat que abusés de dues noies el 2008 quan va ser entrenador de l'equip sevillà de bàsquet Cajasol, i ha mostrat la seva "sorpresa" perquè un jutjat de Sevilla li imputi abusos sexuals.

En un comunicat remès a Efe, l'entrenador ha assenyalat: "Davant la meva sorpresa per les notícies aparegudes a la premsa relatives a la meva imputació per uns fets que mai han succeït, vull manifestar que no tornaré a parlar sobre això fins a conèixer el contingut del procediment ".

La reacció de Comas es produeix després que un jutjat de Sevilla obrís procediment abreujat contra ell per presumptes delictes continuats d'abús sexual contra dues noies.

El jutjat d'instrucció 5, en un acte al qual ha tingut accés Efe, afirma que Comas Hortet "prevalent-se de l'admiració que li professaven les víctimes i de la diferència d'edat" va aconseguir atreure a una noia "amb discapacitat psíquica consistent en intel · ligència límit "ia una altra de 15 anys" amb retard mental maduratiu lleuger ".

"Manipulant la voluntat de les mateixes a través de regals i petites quantitats de diners", va abusar d'elles en diverses ocasions i els va fer tocaments als pits, intents de tocament en els genitals, petons a la boca i tocaments obligats per part de les víctimes als genitals de l'imputat.

La jutge diu que hi ha elements de corroboració perifèrica "que permeten predicar un altíssim grau de versemblança" a les declaracions de les noies, com un missatge que l'imputat va deixar al mòbil d'una d'elles amb un "clar retret" per no haver acudit a una cita i la proposició que l'acompanyés un altre dia a canvi de 200 euros.

La jutge finalitza la fase d'instrucció i remet els fets al fiscal ia l'acusació particular que exerceixen les famílies de les nenes perquè demanin el sobreseïment, noves proves o presentin la seva qualificació dels fets per presumptes delictes continuats d'abusos sexuals.

L'acte desestima un informe psicològic elaborat a instàncies de l'imputat, ja que les "inconsistències, contradiccions, llacunes i falta de rigor" que s'observa en les menors no són estranyes "tenint en compte que han estat realitzats almenys quatre anys després de ser destapats dels fets ".

Un altre informe psicològic afirmar que "no resulta possible confirmar la veracitat del testimoni" de les denunciants, però la jutge afegeix que aquest mateix peritatge també va recollir que "tampoc resulta possible negar o afirmar la validesa i credibilitat de les manifestacions de l'imputat".

Manel Comas va declarar que coneixia les dues noies per ser grans aficionades al bàsquet i freqüentar els entrenaments del Cajasol i que si els havia lliurat diners "era per pura consciència social".

L'acta afirma que "aquesta actitud de privilegiar un parell de noies d'estrat marginal respecte a la resta de l'afició escapa a tota lògica, molt més com és àmpliament coneguda l'obra social que aquest club esportiu sevillà realitza, i amb la qual l'entrenador li hauria estat molt fàcil col · laborar si la seva veritable intenció hagués estat purament altruista ".