Era una de les apostes que havia fet el Bàsquet Manresa per tenir un jugador català i forjat al Congost en el primer equip. Fill de Tàrrega, pivot de 2,06 i nascut el setembre del 1992, Pierre Oriola va arribar ja en edat júnior i va fer una temporada al CBiUM, va participar en dues en el primer equip manresà i aquest darrer curs 2012/13 ha estat cedit en el Lleida de la LEB Or, on ha fet una segona volta de la competició ben estimable. Però diumenge a la nit va saber que el contracte que l'unia a La Bruixa d?Or, que expirava aquest 30 de juny, no seria renovat de cara a la temporada vinent.

"No estic trist ni enfadat, crec que la paraula justa seria decebut. I ho estic per com es fan les coses en el club, al Congost, sobretot amb els jugadors de casa, amb aquells que jo crec que haurien de tenir més cura". El seu agent, Alvar Tor, va ser qui li va comunicar la decisió del Manresa. Pere Capdevila, el director esportiu de La Bruixa d'Or, argumenta que en la seva posició de pivot hi ha molts jugadors. Cal recordar que l'equip manresà compta amb el jove pivot Rasmus Larsen, que va passar la temporada passada de baixa per les lesions a l'espatlla però de qui ja es compta disposar de cara al proper exercici.

Pierre Oriola reconeix que "no, no m'ho esperava. Fa un mes vaig parlar amb el Pere i em va explicar que estaven contents de com havia estat la meva evolució a Lleida. Sé que em van venir a veure en alguns partits, que m'anaven seguint. No em va dir en cap cas que renovaria, en aquest sentit jo no m'he trobat enganyat, però, com dic, sí decebut, com si no haguessin cregut en mi, que em van cedir la temporada passada per col·locar-me i que ara, amb el contracte extingit, ja no en volen saber res més. En tot cas, tot plegat és un negoci i s'ha de saber encaixar. A mi només em queda dir que estic molt agraït per l'ocasió que em va donar el Manresa en el seu dia i jo desitjo la millor de les sorts al club en el futur".

De les temporades que ha jugat en equips sèniors (dues al Manresa i una al Lleida), Oriola està més satisfet de la darrera: "les temporades a l'ACB vaig aprendre, però el meu paper era molt secundari. Al Lleida Joaquín Prado m'ha donat una gran dosi de confiança. És un entrenador que, si li respons, et dóna marge per créixer, i per sentir-te important". No creu que la marxa de Ponsarnau hagi influït: "no, amb ell d'entrenador va ser quan em van cedir al Lleida. Tots dos som de Tàrrega, ens apreciem, però mai no hi ha hagut favoritismes". Per a la propera temporada està obert a tot: "a Lleida em volen i sé que hi ha altres clubs que han preguntat per mi. Tampoc no descarto marxar a altres lligues, a l'estranger".