El croat Ivan Rakitic, que avui ha estat presentat com a nou jugador blaugrana, afronta optimista la seva nova etapa en el Barcelona, un club del qual coneix "molt bé" el seu estil i en el qual vol "escriure història" amb títols.

"Vinc a fer-ho aquí igual que en el Sevilla. Faré el màxim possible per fer el meu futbol. Conec molt bé l'estil del Barça i és qüestió de treballar-lo i d'entrenar-lo", ha explicat en la presentació oficial que s'ha celebrat avui al Camp Nou.

Conscient que ha fitxat per un equip en el qual els centrecampistes tenen molt pes en el joc, l'exjugador del Sevilla espera mantenir el nivell mostrat a la Lliga espanyola en els últims tres anys i mig.

"Vull donar el meu futbol, vull ser Ivan Rakitic i ningú més. No he tingut molt de temps de parlar amb Luis Enrique. Hem parlat molt en general. Tinc moltes ganes de treballar amb ell", ha afirmat Rakitic, qui ha destacat que "el millor per a l'equip" serà el millor per a ell.

Sobre la seva posició al camp, Rakitic s'ha definit com un jugador versàtil: "He jugat en diverses posicions durant la meva carrera i dependrà del que necessiti l'equip. Sóc molt flexible i molt obert de jugar en qualsevol posició del centre del camp".

Ha agraït l'internacional croat les facilitats que li ha posat el club sevillà per vestir de blaugrana i ha admès que, des del primer moment, la seva primera intenció era fitxar pel club català.

"Estic molt content pels últims dies en el Sevilla. He sortit de la millor manera possible. Volia donar un pas endavant i, des del primer dia, li vaig donar el sí a Zubizarreta, com el dia que em vaig casar", ha fet broma Rakitic, qui, això no obstant, ha reconegut que havia rebut ofertes d'altres clubs.

El nou fitxatge blaugrana, que lluirà el dorsal quatre que va portar Pep Guardiola, jugarà amb Busquets i Iniesta, a qui ha qualificat com a "referents", i vestirà la samarreta que el seu compatriota Robert Prosinecki va vestir en la temporada 1995-96, un dels seus ídols esportius.

De la seva banda, el director esportiu del club, Andoni Zubizarreta, ha qualificat el balcànic com un jugador "consistent en el competitiu" i ha destacat la seva versatilitat.

"És un jugador que pot jugar de vuit o de deu. També ho pot fer de pivot. Té aquesta diversitat de posicions que ens pot donar diferents solucions en el joc", ha destacat Zubizarreta, qui ha ressaltat la "predisposició" del jugador de signar pel Barça.

Després de quedar eliminat en el Mundial del Brasil en la primera fase, Rakitic tindrà vacances fins al 24 de juliol, dia en el qual realitzarà el seu primer entrenament a les ordres de Luis Enrique Martínez.