Tres dies després de complir 23 anys, Kevin De Bruyne ho va celebrar amb un gol que va aplanar a Bèlgica el camí de la classificació als quarts de final, i Romelu Lukaku va sortir de la banqueta al camp per fer el segon gol i arribar a la victòria contra els Estats Units a Salvador per 2-1.

El nord-americà Julian Green, que va entrar en temps de pròrroga al minut 105 de partit, va posar el 2-1 .

Qualsevol cosa va poder succeir en les porteries d'un Tim Howard, que com Atlas va aguantar la porteria dels Estats Units fins al gol de De Bruyne als 93, i de Thibaut Curtois, que va haver de treballar sense respir en els últims minuts bojos en que els Estats Units , amb el ganivet entre les dents, va buscar arribar a la sèrie als penals.

Argentina és el nou rival de Bèlgica al partit de quarts de final que es jugarà e dial 5 de juliol.

El pas a quarts es va confirmar en temps extra, als 93 minuts, en una maniobra per la banda dreta que va començar un jove jugador, el corpulent davanter belga de 19 anys Divock Origi, qui en la fase de grups va marcar el gol solitari del triomf sobre Rússia.

Origi es va endur als seus rivals i va deixar a De Bruyne lliure davant el porter Howard i, als 95 minuts, va tornar el lloc de titular a Lukaku, qui al minut 106 va marcar el gol que posava més a prop de la victòria a Bèlgica, fins que va aparèixer Green per retallar distàncies i posar-li emoció al partit.

Durant gran part del partit, el porter Tim Howard va salvar als Estats Units.

Amb menys d'un minut de joc, el belga Origi va superar a tots els seus rivals amb grans gambades per sostenir el primer cara a cara amb el porter de l'Everton, que amb la bota va treure a córner la rematada.

I en els primers compassos del segon temps Howard va treure per sobre del travesser un cop de cap de Dries Mertens.

Els Diables Vermells van començar generant perill amb els seus desbordaments mentre l'equip de les Barres i les Estrelles es mostrava partit en dos, encomanada a les pilotades des de darrere i absent al mig del camp.

Kevin De Bruyne, Eden Hazard i Divock Originals generaven ocasions, però el remat final quedava en res per la mala sort en la punteria o els reflexos felins del porter nord-americà.

Dries Mertens i el seu substitut Kevin Mirallas van afegir més fusta al foc, però el conjunt belga no va saber acabar les jugades amb gol, unes vegades amb De Bruyne, l'ex del Chelsea que va tenir tres oportunitats en els primers 45 minuts, i amb Axel Witsel, Marouane Fellaini o el mateix capità Vincent Kompany,

Thibaut Courtois es va mostrar menys però va haver d'esforçar-se per lluir-se, com als 20 minuts de joc, quan Bradley i Dempsey es van trobar davant la porteria per finalitzar una jugada que va acabar amb el lluïment de Courtois. I també al final de la pròrroga, quan els Estats Units va generar opcions que van poder portar el partit a la tanda de penals.

Gols: 1-0, m.93: De Bruyne. 2-0, m.106: Lukaku. 2-1, m.107: Green.