Les estadístiques en futbol no són determinants però cada cop es tenen més en compte. L'equilibri entre la defensa i l'atac d'un equip, la possessió de pilota i com aquesta pot fer més mal, l'efectivitat rematadora i l'eficiència a l'hora de rebutjar les ofensives de l'adversari són bàsiques per determinar qui és el millor o, com a mínim, qui té més eines per aconseguir l'objectiu. Aquesta idea també es pot traslladar a la Copa del Món. Quin és l'equip que té més possibilitats de ser campió si manté les xifres en tots els apartats estadístics importants que s'han mostrat fins ara? Si fem un rànquing, la resposta és clara: Argentina.

Per obtenir aquesta classificació de mèrits fins a la disputa dels quarts de final, Regió7 ha recollit les dades oficials del campionat que apareixen al lloc web de la FIFA. S'ha determinat prendre totes les xifres dels apartats estadístics que es consideren més importants en el joc. Ho són, evidentment, els gols marcats, els rebuts i els partits guanyats, però també d'altres aspectes que poden ajudar a ser millors.

Equilibri en totes les zones

Així, en l'aspecte ofensiu és bo atacar bé, xutar moltes vegades i que moltes de les rematades vagin a porteria, però també ho és no incórrer en fores de joc, forçar molts córners que donen possibilitats a pilota aturada o centrar bé a l'àrea per permetre als davanters arribar amb avantatge. Un equip ofensiu, però, no és necessàriament el millor, i també cal que guanyi duels d'un contra un al centre del camp, que rebutgi l'esfèrica efectivament i que el seu porter estigui encertat i resolgui els problemes que se li plantegen fent moltes aturades.

Amb totes aquestes dades, es pot fer un mosaic per veure quin ha estat l'equip més complet fins ara, tot i que també caldria tenir en compte els rivals que ha tingut cadascun dels vuit equips. No és igual haver jugat contra potències com Uruguai, Itàlia o Anglaterra, com li ha passat a Costa Rica, que fer-ho contra adversaris de menys entitat aparent, com poden ser Iran o Bòsnia i Hercegovina, que ha estat el cas dels argentins, que són els líders de la classificació.