El Barcelona i el Liverpool ha arribat a un acord per al traspàs del davanter uruguaià Luis Suárez a canvi de 79,5 milions d'euros (63 milions de lliures), un compromís que s'estendrà per les cinc pròximes temporades, segons ha informat TV3.

El jugador serà el quart millor pagat de la plantilla, per darrere de Leo Messi, Neymar i Andrés Iniesta, després que Suárez s'hagi rebaixat la seva fitxa, dels 12 milions que cobrava als 10 milions d'euros que cobrarà.

Segons la mateixa informació, la rapidesa del traspàs està pendent del futur d'Alexis Sánchez, si el xilè surt del Barça, l'arribada de l'uruguaià es tancarà abans.

El club blaugrana ha taxat Sánchez entre 30 i 35 milions d'euros. Pel davanter de Tocopilla s'han interessat el Juventus de Torí i l'Arsenal anglès. El Barça, segons TV3, prefereix l'oferta dels 'gunners' que és de major quantia.

Suárez, embolicat en una polèmica després la mossegada que li va propinar a l'italià Chielini, està suspès i que no podrà jugar durant els propers quatre mesos, ha estat el màxim golejador de la Premier aquesta temporada amb 31 punts i compartirà la 'Bota d'or 'amb Cristiano Ronaldo.

Aquest proper cap de setmana es tancaran els serrells del traspàs i, segons TV3, en els propers dies s'anunciarà l'acord definitiu i la data de la presentació de l'astre uruguaià.