Amb molta menys èpica que en enfrontaments anteriors en copes del món, sobretot el de la semifinal d'Espanya 82, la selecció alemanya es va classificar per a les semifinals del Mundial de Brasil després de derrotar França amb un solitari gol del central Hummels, que va rematar de cap una falta llançada per Tony Kroos al minut 15. El partit va ser de molta especulació, de poc ritme i de falta d'ocasions a les porteries defensades per Neuer i Lloris. Alemanya en va sortir triomfadora per l'encert del gol i perquè va imposar un ritme pausat que li interessava més, davant d'una França decebedora i que no va tenir el canvi de ritme adequat per fer mal al seu rival d'ahir.

L'entrenador alemany, Joachim Löw, va decidir-se a posar per fi Philipp Lahm a la seva posició de lateral dret i a introduir Miroslav Klose en atac. França, al seu torn, feia un equip clàssic d'aquest campionat, amb Benzema tot sol en punta. El partit va començar amb moltes precaucions i amb més presència gal·la en camp contrari fins que va arribar el gol. Una falta llançada per la banda esquerra per Kroos va ser aprofitada per Hummels per superar en el salt Varane i anotar el seu segon gol del campionat. La diana va refermar l'aposta alemanya, però sense profunditat, tret de rematades molt aïllades

Sense reacció

En el tram final de la primera meitat va arribar la millor ocasió de França en tot el partit. Va ser en una rematada creuada de Valbuena que va refusar Neuer i que Benzema no va poder introduir a la porteria perquè Hummels li ho va impedir. Un parell de rematades fluixes del mateix davanter del Madrid van portar els jugadors cap als vestidors.

A la segona meitat, la cosa va canviar poc, amb arribades esporàdiques a totes dues porteries. En aquesta ocasió, França va haver d'agafar el comandament per força i va pressionar més, però Alemanya tenia camp obert i creava més perillositat en les contres. En els deu minuts finals van arribar les ocasions més clares. Al 81, Müller no arriba a rematar bé una pilota i el xut final de Schürrle l'atura Lloris. L'última oportunitat de França va arribar al quart minut de descompte, quan Benzema va rematar fort entrant per l'esquerra i va obligar Neuer a desviar amb els punys i classificar el seu país per a la quarta semifinal en les últimes quatre copes del món.