La FIFA estudiarà l'acció en què el colombià Camilo Zúñiga va clavar el genoll a l'esquena de Neymar en el partit de divendres entre Brasil i Colòmbia i li va trencar una vèrtebra lumbar per saber si sanciona el lateral de la selecció cafetera. Ahir, Neymar va haver d'abandonar en helicòpter la concentració de la selecció a Teresópolis per tal d'iniciar la recuperació de quatre a sis setmanes al seu domicili de Guarujá, prop de São Paulo. No cal dir que el Mundial ja és història per a ell.

Entre la documentació de la FIFA hi ha l'acta del partit del col·legiat espanyol Velasco Carballo, que ni tan sols va indicar la falta ni molt menys va amonestar Zúñiga. La seva actitud permissiva en un partit tan dur va ser especialment criticada per les dues bandes ahir.

No li volia fer mal

Neymar va rebre ahir mostres de suport, entre les quals la del seu company Messi, a través de les xarxes socials, que li va desitjar "una ràpida recuperació, amic". També es va expressar per Facebook l'autor de la infracció, Camilo Zúñiga, que va dir que "abans d'entrar en aquesta jugada jo no vaig pensar a fer-li mal. Esperem que, amb l'ajut de Déu, es recuperi".

D'altres exjugadors també van mostrar les seves impressions per la jugada. Així, l'exdavanter Ronaldo va dir que "el que es va fer, es va fer. Va ser deslleial i no sé si tindrà conseqüències, però no importa gaire. Nosaltres ja estem tristos i espantats per la pèrdua del millor jugador de Brasil".

També va ser dur l'italià Fabio Cannavaro, que va dir que la lesió "era evitable, ja que no tenia cap possibilitat de prendre-li la pilota. Va ser amb el genoll alt i sembla que tenia la intenció de colpejar-lo. Em va fer mala impressió".

Per la seva banda, el colombià Radamel Falcao es va mostrar crític amb el col·legiat. A través de Twitter va demanar que "a partir del proper partit recordin cridar l'àrbitre, que avui no ha vingut".

Unió brasilera

La lesió de Neymar ha contribuït a unir els brasilers i a deixar de banda el mal joc que va tornar a demostrar la seva selecció durant la segona part. Ahir, Pelé va recordar que ell també es va lesionar en el Mundial del 1962 i que la selecció es va refer per obtenir la victòria. A més, Brasil tindrà la baixa per a la semifinal contra Alemanya del defensa Thiago Silva, que va veure la segona targeta groga del torneig en destorbar el servei del porter Ospina.