L'italià Vincenzo Nibali ha sorprès avui amb un atac en els últims metres i s'ha imposat en la segona etapa del Tour de França.

El campió d'Itàlia, de l'equip Astana, s'ha imposat amb dos segons d'avantatge per davant del belga Greg van Avermaet i del polonès Michal Kwiatkowski.

El primer espanyol ha estat Alberto Contador, tretzè, en el grup dels favorits, en què també ha entrat Alejandro Valverde.

La segona etapa, amb nou cotes puntuables, ha revelat les primeres pugnes entre els favorits per a la general.

Sobretot en l'últim ascens, just 800 metres amb un descens mitjà del 10,8%, però amb rampes de fins al doble, el cim estava situat a cinc quilòmetres per al final.

Aquí ha atacat primer Contador, després el britànic Chris Froome, defensor del títol, encara que cap ha aconseguit obrir forat.

En el descens ha estat Nibali qui ha aprofitat el desconcert general per posar sobre la taula les seves dots de ballador i obrir forat.

Els favorits no han sabut reaccionar, sense companys d'equips, tot just han pogut anar a l'estela de l'italià.

Ho ha intentat Valverde, que tenia en aquesta etapa grans esperances, però l'espanyol no ha tingut prou forces.

La reacció final de Van Avermaet no ha estat suficient per assolir l'italià, que ha aixecat els braços i ha assenyalat la bandera italiana que figura en el seu mallot i que el designa com a campió del seu país.

A la victòria d'etapa ha sumat la recompensa del mallot groc, que ha abandonat el "sprinter" alemany Marcel Kittel, guanyador a Harrogate de la primera etapa però que no ha seguit el ritme dels guanyadors des del port de Holme Moss, de segona categoria, el més dur del dia.