Sembla que el pilot manresà Toni Elías (Red Davis) no acaba de trobar el lloc al Mundial de Superbikes i avui sortirà des de la vintena posició a causa de problemes tècnics. El britànic Tom Sykes (Kawasaki) continua amb pas ferm i ahir va obtenir la pole position a Portimão (Portugal) al davant de Rea i Davies.

A la Superpole 1, el passi a la fase classificatòria definitiva va ser per als pilots David Salom (Kawasaki) i Sylvain Barrier (BMW Motorrad Itàlia). Ja en la Superpole 2, Sykes finalment es va imposar després que la primera posició canviés en diverses ocasions de pilot en qüestió de pocs segons.

El vigent campió estarà acompanyat a la primera línia acompanyat pels seus compatriotes Jonathan Rea i Chaz Davies. La segona línia de la graella de sortida estarà formada per l'italià Marco Melandri (Aprilia), Loris Baz (Kawasaki) i Sylvain Guintoli (Aprilia). A la tercera línia de la graella de sortida hi haurà l'irlandès Eugene Laverty (Suzuki), Davide Giugliano (Ducati) i Leon Haslam (Honda). Sulvain Barrier (BMW), Alex Lowes (Suzuki) i David Salom (Kawasaki) van tancar la classificació de la Superpole 2.

El millor pilot de la categoria EVO va ser el Barrier en la citada desena posició, seguit per Salom, dotzè. La primera cursa de la jornada d'avui s'iniciarà a la una del migdia, mentre que la següent serà a les quatre de la tarda.