Alfredo di Stéfano, president d'honor del Reial Madrid, ha mort avui, segons han informat a EFE fonts familiars, a l'edat de 88 anys a l'hospital Gregorio Marañón de Madrid, tres dies després de patir una parada cardiorespiratòria quan sortia d'un restaurant.

Di Stéfano, considerat un dels quatre grans del futbol mundial juntament amb Pelé, Diego Maradona i Johan Cruyff, va patir dissabte passat una parada cardíaca en un carrer pròxim a l'estadi Santiago Bernabéu i des de llavors romania ingressat a l'UCI d'aquest centre mèdic.

El llegendari jugador del Reial Madrid estava en coma induït, amb intubació orotraqueal i ventilació mecànica en la Unitat Coronària de l'hospital Gregorio Marañón, víctima d'una "cardiopatia severa", segons últim informe mèdic.

Dissabte passat, cap a les 17.00 hores, quan sortia d'un restaurant al carrer Juan Ramón Jiménez (al costat del Santiago Bernabéu), on s'havia celebrat amb la família el seu 88 aniversari, Di Stéfano va patir un desmai i va ser atès per una dotació del SAMUR protecció Civil, que al cap de 18 minuts de reanimació cardiopulmonar va aconseguir treure'l de la parada cardiorespiratòria, segons han informat a EFE fonts d'Emergències Madrid.

Di Stéfano havia sofert diverses afeccions cardíaques en els nou últims anys. L'abril de l'any passat va ser ingressat a l'Hospital La Fe de València per a "un control periòdic de la seva malaltia cardíaca".

El desembre de 2005 havia patit un infart agut de miocardi quan es trobava a València i se li va implantar un quàdruple 'bypass' al citat hospital.

Els problemes cardiològics del que va ser jugador del River Plate argentí, el Milionaris colombià, el Reial Madrid i l'Espanyol es remunten a aquest any, quan es trobava a València a casa d'una de les seves filles per passar la nit de Nadal i el Nadal.

Després de sentir-se indisposat, va ingressar a la matinada del dia 24 d'aquest any a l'hospital de Sagunt, on se li va diagnosticar un infart agut de miocardi que li va ocasionar "severes estretors" en l'artèria coronària esquerra i les seves ramificacions.

No obstant això, aquest mateix dia va ser traslladat a l'hospital La Fe de València-a poc més de 30 quilòmetres de Sagunt-, en què va estar ingressat prop d'un mes després de ser sotmès a un quàdruple 'bypass' i instal · lar-li un marcapassos.

Di Stéfano va rebre llavors l'alta hospitalària el 19 de gener de 2006, però va haver de romandre a València durant els tres mesos següents per ser sotmès a un seguiment pels metges que el van tractar de la seva malaltia cardíaca.

El president d'Honor del Reial Madrid, considerat un dels millors futbolistes de la història, va complir aquest divendres 88 anys. La 'Saeta rossa' va néixer el 4 de juliol de 1926 a Buenos Aires (Argentina) i la seva unió amb el club blanc va començar el 1953 fins a 1964, en una de les etapes més glorioses del madridisme.

Di Stéfano va marxar del Reial Madrid el 1964, amb 38 anys, després de perdre la final de la Copa d'Europa, deixant enrere 510 partits oficials amb l'equip blanc, en què va marcar 418 gols.

Nacionalitzat espanyol, di Stéfano va vestir la samarreta de la selecció en 31 partits i va marcar un total de 23 gols, encara que no va poder disputar cap fase final d'un Mundial.

L'any 2000, la junta directiva del Reial Madrid, sota la presidència de Florentino Pérez, el va nomenar president d'Honor.