La representació de l'Avinent CA Manresa va recollir tres medalles (or, plata i bronze) i la del CA Igualada Petromiralles, dues (bronzes), en els campionats d'Espanya de categoria júnior que van tenir lloc a Castelló.

A les pistes del Campus Universitari Jaume I, la migfondista navarclina Núria Tió es va proclamar amb autoritat campiona d'Espanya en els 800 llisos, prova en què repetia el títol aconseguit l'any passat en el mateix escenari. La cursa va ser tàctica, amb un temps de pas de 1'05"65 en els 400. La lluita per l'or es va iniciar en els darrers 200 metres de cursa, on Tió va treure la seva velocitat final per imposar-se amb un temps de 2'09"73.

La tanquista manresana Paula Raul va dur a terme una excel·lent actuació en els 100 tanques. En eliminatòries es va imposar amb 14"39, que representaven el rècord absolut de l'entitat; a les semifinals va ser segona amb 14"48 m i a la final va aconseguir el subcampionat amb uns brillants 14"36 (m.m.p.), que significaven un nou rècord absolut del CAM en la distància.

La saltadora Mónica Clemente es va penjar la medalla de bronze en la final de triple en saltar fins a 11,46 m. Aquesta mateixa atleta va quedar en una destacada quarta posició en la final del concurs de perxa superant el llistó sobre 3,30 m. El tanquista Benito Sintes va ocupar la quarta plaça en les semifinals dels 110 tanques amb 15"38 (15è d'entre 20 atletes participants en la prova).

Els atletes del CA Igualada Petromiralles, Jordi Yoshinori Matsuoka i Marc Sànchez, van assolir les medalles de bronze.

Marc Sànchez va ser tercer en salt d'alçada, amb un millor intent de 2,09 m, la seva millor marca a l'aire lliure, en una gran actuació de l'igualadí, que va assolir la mateixa marca que el primer i segon classificats, de manera que les medalles es van decidir pel nombre d'intents. L'or va ser per a Pedro M. Zamorano, i l'argent per a Carlos Rojas, tots dos de l'Unicaja. Jordi Yoshinori Matsuoka també va ser tercer en llargada, amb un millor intent de 7,32 m, que hauria estat la seva millor marca personal si no hagués estat pel vent favorable de + 2,3 m/s.; també va ocupar el dotzè lloc en alçada amb 1,87 m. Rafael Hompanera era dotzè en la primera semifinal dels 1.500 llisos, amb un registre de 4'13"33, que no li donava l'accés a la final, en el seu debut als estatals júniors a l'aire lliure. Santi Ramos va haver d'abandonar per problemes físics en el decatló quan era tercer un cop disputades set de les deu proves, havent assolit la seva marca personal en alçada, que va guanyar amb 1,98 m.