El Barcelona ha anunciat el traspàs del migcampista mexicà Jonathan dos Santos al Vila-real, en una operació que pot arribar als dos milions d'euros i en la que els blaugranes es reserven una participació en una hipotètica futura venda.

El traspàs està pendent de què Dos Santos superi les proves mèdiques i es formalitzi la documentació. Es dóna el cas que en el quadre "groguet", coincidiran els dos germans dos Santos, Giovani i Jonathan, tots dos sorgits del planter blaugrana.

Jonathan dos Santos va arribar al Barcelona fa dotze anys, en etapa infantil i al costat del seu germà, i va passar per totes les categories inferiors possibles: infantil A, cadet B i A i el juvenil A i B.

El 2009, Luis Enrique, ara tècnic del primer equip, el va integrar a les files del filial, on va estar tres temporades i amb algunes aparicions puntuals al primer equip a les ordres de Pep Guardiola.

Va pujar al primer equip l'estiu de 2012, però amb prou feines ha tingut oportunitats, en part a causa d'una greu lesió soferta a l'octubre de 2013 que l'ha mantingut de baixa des d'aleshores. En total ha jugat 28 partits des que es va integrar al primer equip.

Al marge de la marxa de Jonathan dos Santos, el Barcelona està pendent de la sortida d'Isaac Cuenca, amb una oferta del Deportivo de la Coruña, Cristian Tello (Porto), Ibrahim Afellay i Bojan Krkic. L'equip de Luis Enrique iniciarà la pretemporada dilluns que ve.