El britànic Chris Froome, guanyador del Tour 2013, ha abandonat avui la ronda francesa després de patir una segona caiguda en la cinquena etapa, la tercera en dos dies.

El ciclista de l'Sky, visiblement afectat, ha pujat al cotxe de l'Sky després d'haver caigut a falta d'uns 66 quilòmetres per a la meta d'Arenberg.

La plujosa jornada entre el sud de Bèlgica i el nord de França s'ha revelat dramàtica per al guanyador del Tour de l'any passat, que afrontava l'etapa dels trams empedrats amb problemes en un canell a causa d'una caiguda la vigília entre Le Touquet i Lille.

Froome havia caigut a 120 quilòmetres per al final i patia contusions i cops a la part dreta del seu cos i va tornar a caure a falta d'uns 66. Ja no va poder seguir.

Visiblement adolorit al braç dret, el que no s'havia danyat la vigília, el britànic ha esperat l'arribada del cotxe del seu equip i, després d'un moment de dubte, ha decidit abandonar.

La baixa del defensor del títol es produeix poc abans que els ciclistes afrontaran el primer dels set trams empedrats que preveu la jornada, després que els organitzadors prescindissin de dos per les males condicions meteorològiques.

Froome, de 29 anys, aspirava a aconseguir un segon triomf consecutiu al Tour, el tercer per a un britànic i per l'Sky després del de Bradley Wiggins en 2012, quan Froome va ser segon.

Però les caigudes han acabat amb les esperances del ciclista nascut a Nairobi, que prometia un disputat duel amb l'espanyol Alberto Contador. De moment, el líder de la prova és l'italià Vicenzo Nibali, guanyador de la segona etapa.

Abans d'abandonar, Froome va patir tres caigudes al Tour. Ahir, dimarts, va caure als vuit quilòmetres de començar l'etapa de Le Touquet.

El ciclista va patir rascades en tot el seu costat esquerre i es va colpejar el canell, però els exàmens als quals va ser sotmès no van revelar cap trencament, pel que va prendre la sortida en l'etapa d'avui.

Als 120 quilòmetres, a la carretera mullada que portava des de la ciutat belga de Ypres a la francesa d'Arenberg, ha patit una primera caiguda, aparentment sense conseqüències.

Ha canviat de bicicleta i, ajudat per dos companys de l'Sky, el bielorús Vasil Kyrienka i l'espanyol David López, s'ha reintegrat al grup després de diversos minuts despenjat.

Però als 66 quilòmetres ha patit una nova caiguda i, en aquesta ocasió, ha decidit abandonar.

Froome arribava al Tour de França després d'haver vençut aquesta temporada al Tour d'Oman i en la Volta a Romandia.

A la Dauphiné va dominat durant diverses etapes fins que una caiguda el va privar de la victòria.