Amb tota la pressió i la il·lusió per accedir a la final, l'Argentina i Holanda s'enfronten aquesta nit a l'Arena Corinthians de Sao Paulo, per un lloc a la final del Mundial. És un duel amb molta història i ple d'estrelles al camp, amb un únic objectiu: ser diumenge a Maracaná en la lluita definitiva per la Copa del Món.

La selecció albiceleste tornarà a disputar aquesta instància decisiva d'un Mundial després de 24 anys d'absència i tindrà en Lionel Messi el gran líder i ambaixador d'aquest somni. Amb la baixa sensible de Di María, el gran desafiament del seleccionador Alejandro Sabella serà buscar una alineació equilibrada que li permeti tenir una ofensiva letal però no quedar descompensat en defensa.

El tècnic rumia dues alternatives d'esquema tàctic, una amb cinc defenses i una altra amb quatre jugadors en l'última línia i Ezequiel Lavezzi al mig del camp. La proposta més segura és que mantingui la mateixa formació que va començar davant Bèlgica en els quarts de final, ratificant Martín Demichelis i Lucas Biglia.

D'aquesta manera, el recanvi del lesionat Àngel Di María seria Enzo Pérez, encara que s'ubicaria en la franja esquerra per col·laborar en la contenció de l'explosiu Arjen Robben.

Pel bàndol holandès, l'equip de Van Gaal buscarà plasmar al camp el seu futbol total per superar el difícil desafiament de l'Argentina i accedir a la seva quarta final. En la seva cinquena semifinal en deu participacions mundialistes, la "Taronja Mecànica" vol deixar en l'oblit les tres finals perdudes (1974, 1978 i 2010) per estrenar-se com a campió del món.

Amb una ofensiva temible composta per Wesley Sneijder, Arjen Robben i Robin Van Persie, l'equip que condueix Louis van Gaal vol convertir-se en la primera selecció europea que es consagra en terres americanes. Després d'una estrena amb golejada davant Espanya, Holanda va finalitzar la fase de grups amb puntuació perfecta, per després patir fins l'últim minut davant Mèxic en vuitens i derrotar Costa Rica en la tanda de penals, amb Tim Krul com gran heroi, en la ronda de quarts de final.

Si bé Ron Vlaar, té molèsties en el seu genoll, serà titular com a central, mentre que Leroy Fer i Nigel de Jong no podran sortir d'inici contra els argentins. El duel d'estrelles al camp també tindrà la seva lluita en les tribunes, on la marea albiceleste es creuarà amb la taronja. Els argentins, que han "envaït" els estadis brasilers en cadascuna de les presentacions de l'Albiceleste tindran a Sao Paulo una dura resistència dels holandesos, que comptaran amb el suport del públic local.

El duel d'aquesta nit és la reedició de la final del Mundial de 1978, on l'Argentina va apuntar-se el seu primer campionat. Avui Messi i companyia volen tornar a fer història.