"M'imaginava que podia treure un cert avantatge perquè hi ha jornades com aquesta al Giro, però no tant"; així de clar s'expressava el corredor italià Vincenzo Nibali (Astana), líder del Tour de França que va veure com treia 2'09'' a Alejandro Valverde (Movistar), tenint en compte que va caure i va haver de córrer bona part del traçat amb la bicicleta de José Joaquín Rojas, i 2'35'' a Alberto Contador (Saxo), en un dia en què es va haver de retirar el britànic Chris Froome (Sky) -guanyador de la passada edició de la ronda francesa i gran favorit per a aquesta- en caure dos cops, quan ja es trobava minvat físicament per una caiguda del dia anterior amb el canell adolorit.

La cinquena etapa del Tour, entre Ypres i Arenberg, amb set trams de llambordes molles per la pluja (una còpia en petit de la París-Roubaix) va tenir com a guanyador l'holandès Lars Boom (Belkin), tot i que va ser l'italià Vincenzo Nibali (va entrar tercer a 19'' del guanyador) qui va sortir reforçat al mantenir el mallot groc.

A l'arribada, Alberto Contador va assenyalar que "he perdut molt temps, però ja arribarà el meu terreny. Ha estat un dia complicat; calia anar en compte. Nibali ha estat en el lloc exacte en el segon sector, quan s'ha trencat el grup. El més positiu és que he salvat el dia sense caigudes". Per la seva part, Alejandro Valverde lamentava que "un cop més m'han tirat a terra i m'han hagut de deixar una bicicleta. No he anat còmode, però he salvat el dia força bé".

Avui es correran 194 km plans entre Arras i Reims.