La final del Mundial d'aquest diumenge, que enfrontarà Alemanya i Argentina a l'estadi de Maracaná, serà la final dels comptes pendents per a tots dos equips i també per alguns dels seus components, com Miroslav Klose i Leo Messi.

Per una banda, Alemanya busca endur-se el títol després de la final que va perdre l'any 2002 a Tòquio davant el Brasil de Ronaldo, Ronaldinho i Rivaldo. Una final en què Oliver Kahn, el porter més fiable del torneig, no va tenir un dels seus millors dies i va fallar en el primer gol del Brasil, anotat per Ronaldo. Després arribaria un altre més de 'El Fenómeno', que contribuiria a donar a la 'canarinha' el campionat del món. En aquella final hi era Miroslav Klose.

Era la primera participació del futbolista alemany d'origen polonès en un Mundial, i malgrat que fins llavors havia demostrat ser un autèntic caçagols, aquell dia res va poder fer la defensa brasilera. Klose, convertit en el màxim golejador en la història dels Campionats del Món, està ansiós per aixecar la Copa de campió del Brasil 2014 i desfer-se de la decepció de Corea Japó 2002, quan Alemanya va perdre la final contra el Brasil.

En aquella edició ja formava part d'Alemanya Klose. Llavors titular inqüestionable. Ara el seu paper ha canviat. És un jugador de partits i moments. I rendeix, tal com ha demostrat al Brasil 2014.

"Hem de donar-ho tot diumenge. Jo sé el que se sent al perdre una final. Vull aixecar a l'aire la Copa. Volem que diumenge es posi la cirereta al pastís i per fi arribi la coronació", ha explicat l'atacant del Lazio.

Argentina

Però Argentina també vol oblidar-se de les seves desgràcies. I aquestes diuen que el 2006 va caure als penals davant Alemanya a l'estadi de Berlín a la ronda de quarts de final i que quatre anys més tard tornaria a caure en la mateixa ronda, però aquesta vegada per un resultat més contundent: 4 - 0.

Aquell dia, l'Argentina dirigida per Diego Armando Maradona es va mostrar impotent davant la lliçó de futbol i eficàcia que va oferir l'equip germànic. Dos gols de Klose, un altre de Friedrich i un altre més del sempre present Thomas Muller sepultar les esperances de l'albiceleste, on Messi va viure la seva jornada més trista.

L'Argentina de Maradona i l'Alemanya de Lothar Matthaus es van mesurar en dues finals consecutives de Mundials amb igualtat en el balanç: la del 86 va ser per a la Albiceleste i la del 90, per a La Mannschaft. Ara es resoldrà l'empat. La tradició diu que en sòl americà mai ha guanyat una selecció europea, però la veritat és que l'equip de Löw és el que parteix com a favorit.