El català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) ha sumat un nou millor resultat d'entrenaments oficials, el setè de la present temporada, en ser el més ràpid en els del Gran Premi d'Alemanya de Motogp amb nou rècord del circuit inclòs en el seu rendiment.

Márquez, que el primer dia va patir una forta caiguda a Sachsenring, s'ha recuperat plenament de la mateixa i ha aconseguit superar tots els seus rivals en la segona classificació, en la que amb un temps d'1:20.937 ha rebaixat el rècord que des de 2008 tenia l'australià Casey Stoner, quan al manillar de la Ducati Desmosedici va rodar en 1:21.067.

El líder del mundial i vigent campió del món de Motogp ha completat uns molt bons entrenaments en pista i ha marcat el seu millor temps gairebé al final dels mateixos, quan a la taula era el seu company a Repsol Honda, Dani Pedrosa, el que tenia el primer lloc, però una caiguda l'ha deixat sense possibilitat de defensar aquella posició amb èxit.

Davant la possibilitat que durant el Gran Premi d'Alemanya que demà es corre a Sachsenring pogués aparèixer la pluja, l'equip del campió del món no ha deixat res a l'atzar, ha preparat la sortida del seu taller per buscar el millor emplaçament per al canvi de moto en carrera si es decreta el punt del reglament esportiu de "bandera a bandera" i han realitzat els canvis de pneumàtic necessaris perquè tot fos perfecte, com així ha passat al final.

Amb Marc Márquez sòlid en la primera plaça, la segona ha estat per a Dani Pedrosa, que no ha pogut concloure els entrenaments en patir una forta caiguda, sense conseqüències, mentre Márquez superava el seu registre i el relegava a la segona posició, tot i que per davant de l'alemany Stefan Bradl (Honda RC 213 V).

El pilot "local", que sembla que té poques possibilitats de continuar el 2015 a l'escuderia de l'italià Lucio Cecchinello, s'ha esforçat al màxim per demostrar la seva qualitat i ha aconseguit desbancar a no pocs pilots oficials per col·locar-se tercer, per davant dels espanyols Aleix Espargaró (Forward Yamaha YZR Open) i Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1), i de l'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1).

Espargaró no ha pogut mantenir el ritme de les motos de fàbrica, a les que ahir va derrotar, i la quarta posició ha estat la millor recompensa que ha pogut obtenir, però amb la satisfacció de deixar enrere no pocs rivals en teoria amb mecàniques més potents.

El seu germà Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1), ha aconseguit la vuitena plaça en una línia, la tercera, en la que s'ha intercalat entre l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici Open) i el britànic Bradley Smith (Yamaha YZR M 1), protagonista d'una nova caiguda, la quarta del cap de setmana.

Una línia més enrere s'ha classificat l'espanyol Álvaro Bautista (Honda RC 213 V), desè, per davant de l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici Open) i el nord-americà Nicky Hayden (Honda RCV 1000 R), que s'han guanyat el seu pas a la segona classificació des de la primera.