Quin moment viu el bàsquet a la Catalunya Central, continuen els nois i noies amb molt interès per aquest esport?

Jo penso que es manté més o menys estable. No parlo amb coneixement absolut ni conec la realitat exacta de tot arreu, però sí que, quan ens hem passejat per algunes pistes i clubs, veig que continua l'afició: hi ha nens i hi ha pares. Ara bé, hi ha d'altres realitats de joves que ja són més grans. Això ja depèn molt de les circumstàncies: de com pot estar l'economia dels clubs. Potser el màxim exponent d'això és el bàsquet Manresa, que és el que pot arrossegar una mica més cap aquí. Quant a afició, continua sent-hi, però la realitat és que hi ha problemes per tirar endavant perquè, econòmicament, la situació és la que hi ha.

Creu que la crisi ha afectat el campus Elite Jove? L'han notat?

Afortunadament, no. Com que hi ha gent d'arreu, que està interessada a venir, ens podem considerar afortunats. Sempre tenim més gent que ens demana per venir que llocs per oferir-los. En aquest sentit, doncs, som afortunats. I més amb el tema d'entrenadors: nosaltres no paguem a ningú. Hi ha molta gent que està disposada a sacrificar i agafar part de les seves vacances, i de la seva economia, per poder estar aquí una setmana, per viure intensament l'experiència del campus.

Això els permet poder oferir els preus més barats?

La filosofia del campus sempre ha sigut oferir el màxim nivell possible al mínim cost. És a dir, que el jugador no hagi de pagar sobrecostos per d'altres temes, com d'estructura. Evidentment, si haguéssim de pagar tota la gent que ve, això seria més car, perquè seria una despesa afegida.

Quina relació mantenen amb el Club Bàsquet Solsona? Com col·labora amb el campus?

Doncs aquí hi tenim la persona del Pep Vila, que és la que sempre ens situa d'enllaç, sobretot, amb el que és el dia a dia del campus: en temes d'intendència... i si mai sorgeix qualsevol cosa ens ho pot solucionar.

Quina pensa que és la clau de l'èxit de l'Elite Jove i també el seu tret més diferencial?

Que és un campus que és 100 % bàsquet, un bàsquet que ofereix nivell. Aquí no pot venir qualsevol, sinó que hi ha filtres perquè els jugadors puguin accedir-hi. No és com en la majoria de campus, on hi ha unes places per omplir i, si t'hi apuntes primer, ets dins. Aquí, per molt que corris a apuntar-t'hi, no et garanteix que tinguis lloc. Filtrem totes les sol·licituds que estem rebent. El fet que no pugui venir tothom també ha suposat que ens hem anat guanyant un prestigi al llarg del temps. Pel que fa a entrenadors, el mateix: nosaltres ens passem el dia fent bàsquet, hi ha molts pocs campus que tinguin la dedicació, exclusivitat i intensitat amb la qual estem vivint aquest esport tots plegats. Tant els jugadors com els entrenadors estan moltes hores treballant a la pista, també els coordinadors que preparen tot el treball. Cal tenir molt en compte la feina de preparació, perquè el que es faci a pista sigui amb la màxima qualitat i exigència.

Quins són els reptes de futur, hi ha canvis previstos?

Sí. Bàsicament són reptes a l'hora d'utilitzar la tecnologia per aconseguir poder transmetre i fer arribar millor els coneixements d'aquí, també reptes quant a comunicació. Volem ser l'eina per obrir una finestra per donar-nos a conèixer, tant nosaltres com a organització però també tot el que estem fent. I el que desitjaríem és posar-ho a disposició de qui ho vulgui tenir. Ara, tot aquest material només el podem deixar a aquell qui ve, o a qui ell ho transmet.

Pel que fa a la internacionalització, tenen jugadors de fora de l'estat?

Sí. Tenim jugadors que vénen de Dinamarca, Irlanda, Lituània, tindrem nois de Suïssa, Alemanya, el Marroc... A això ja fa uns anys que ens vam proposar obrir-nos, tot i que la base continua sent la gent que tens més a prop. Tot i el preu més baix que puguis oferir, el cost del bitllet d'avió ja és important. Però hi ha gent prou interessada per venir. Gent que ens coneix perquè ha estat aquí o d'una manera o altra hi ha mantingut contacte. Activitats com el congrés del 25è aniversari del campus també va ser una moguda i una difusió molt importants.