L'Espanyol va fer oficial ahir el fitxatge del davanter equatorià Felipe Caicedo per a les dues properes temporades, després que aquest rescindís el seu contracte amb l'Al Jazira de la Unió dels Emirats Àrabs i quedés lliure. El jugador, que avui es reunirà amb els seus companys a la concentració que estan fent a Garòs, a la Val d'Aran, era la prioritat màxima de la direcció esportiva blanc-i-blava per tal de dotar el tècnic, Sergio González, d'un davanter centre de garanties.

Caicedo, precisament, va ser company de Sergio al Llevant i també va actuar al Màlaga. A través dels mitjans del club, el jugador, que ve d'actuar al Mundial de Brasil, va dir que la figura de l'entrenador ha estat clau per concretar la seva incorporació. "Ha estat fonamental. Em va convèncer i em va donar l'empenta per poder venir aquí. Parlàvem molt i arran que va sorgir aquesta possibilitat, encara més".

Molt temps al darrere

Caicedo va reconèixer que feia "molt de temps" que hi havia interès tant de la seva banda com de la de l'Espanyol per concretar el traspàs. Va afegir que "espero fer una bona temporada, plena d'emocions. Desitjo complir les expectatives i consolidar-me. Tots tenim molta il·lusió, com l'entrenador", que debuta en un equip de la lliga BBVA amb l'equip en el qual es va estrenar com a jugador.

Un rodamón

Caicedo va fer el salt a Europa el 2006, quan va canviar el Rocaforte equatorià pel Basilea suís. El seu gran rendiment va cridar l'atenció del Manchester City, que el va fitxar el gener del 2008. Aquí va començar un rosari de cessions, primer a l'Spòrting de Lisboa, després al Màlaga i al Llevant, equip que el va comprar per vendre'l al Lokomotiv de Moscou. El gener passat va ser traspassat a l'Al Jazira, on tal com va passar amb l'equip rus, no es va arribar a adaptar i ha forçat la seva sortida.