El francès Tony Gallopin va sorprendre ahir els favorits a la meta d'Oyonnax i va aconseguir el primer triomf al Tour de França. La victòria del jove ciclista del Lotto arriba una jornada després d'haver cedit el mallot groc, que va vestir, de manera circumstancial, en l'etapa de la Planche des Belles filles. L'italià Vincenzo Nibali no va tenir cap problema per mantenir el liderat.

Gallopin va guanyar després de formar part d'una escapada tolerada per l'equip del líder, l'Astana. Es tractava d'una de les jornades que tenia marcades, ja que la seva família viu a prop de la línia d'arribada. El gal va apostar la victòria tres quilòmetres abans de la meta, quan formava part d'un grup de quatre ciclistes que tenia una lleugera renda sobre el pilot. Entre els seus integrants hi havia l'eslovac Sagan, que apareixia com a favorit a guanyar en cas d'una arribada massiva.

Arribada ajustada

Al final, però, Gallopin es va escapar i va aconseguir mantenir un metre d'avantatge davant de l'atac desbocat de l'alemany John Degenkolb, que es va haver de conformar amb la segona posició. La general no va experimentar cap canvi excepte per la pèrdua d'un minut del portuguès Rui Costa, que va sortir fora dels deu primers classificats.

Avui es disputarà la segona etapa de transició cap als Alps, entre Bourg-en-Bresse i Saint-Étienne, de 185,5 quilòmetres, que ofereix un terreny propici per a les escapades que poden evitar l'esprint.