El noruec Alexander Kristoff es va imposar ahir en l'esprint que va posar fi a la dotzena etapa del Tour de França, en la qual per quarta vegada l'eslovac Peter Sagan va ser segon i l'italià Vincenzo Nibali va mantenir el mallot groc de líder. La classificació general no va patir cap modificació, i el murcià Alejandro Valverde continua tercer a 2:47, a 23 segons del segon clasificat, l'australià Richie Porte.

Tot i l'accidentat recorregut, la jornada va finalitzar amb una arribada massiva en què faltaven diversos corredors, entre ells alguns dels esprinters més ràpids, com els alemanys Marcel Kittel i André Greipel. En aquest context, Kristoff va ser el més ràpid dels presents i va avantatjar de forma clara Sagan, a qui es va tornar a escapar la victòria. El ciclista del Canondale suma quatre segons llocs en aquesta edició i tres quarts. Sagan, que en les dos anteriors edicions va sumar quatre victòries en la prova francesa, veu com aquest any se li resisteix el triomf parcial, tot i que manté amb solvència el mallot verd de líder de la regularitat.

En l'arribada a Saint-Étienne va ser menys ràpid que Kristoff, que als 27 anys va aconseguir la seva primera victòria en la ronda francesa després d'haver aconseguir dos segons llocs en aquesta edició, superat per Kittel a Lille i per Greipel a Reims. El català David de la Cruz va abandonar la prova per una caiguda.