La corredora igualadina Laura Orgué (Salomon Santiveri) continua imparable. Ahir, Orgué va ser la vencedora del Quilòmetre Vertical de les Dolomites, puntuable per a la Copa del Món. Amb aquest triomf, Orgué se situa com a líder de l'especialitat, amb dos primers llocs i una segona plaça, quan queden dues proves per finalitzar el campionat, la de Lone Peak (12 de setembre) i el Vertical Grèste de la Mughéra (10 d'octubre).

La flamant campiona del món de Quilòmetre Vertical, gràcies al triomf de fa tres setmanes a Chamonix, va establir un temps de 38'14'', temps rècord de la prova. Orgué deia al final de la cursa que "estic contenta amb la victòria. Em trobava cansada després de competir el cap de setmana passat, però tot ha sortit bé. La segona classificada, Christel Dewalle, m'ha pressionat molt i psicològicament ha estat dur". En aquesta mateixa prova, i en categoria masculina, Kilian Jornet, després de guanyar la Hardrock 100 als Estats Units, va ocupar la vuitena posició.

Diumenge es correrà la prova d'skyrace de les Dolomites, en la qual Laura Orgué s'estrenarà en aquesta modalitat: "em fa molta il·lusió, però és una incògnita perquè m'estreno en una cursa llarga i no conec el traçat, encara que sé que la baixada serà dura".