Vincenzo Nibali va aconseguir ahir la seva tercera victòria en el Tour de França en imposar-se en la 13a etapa, amb final a l'estació d'esquí de Chamrousse, el primer final d'alta muntanya de l'edició, i va consolidar el seu liderat. El sicilià va augmentar l'avantatge amb els seus rivals, el principal d'ells l'australià Richie Porte, que era segon a la general i va tenir una crisi en l'ascens al port final i va dir adéu a les opcions de triomf en perdre gairebé nou minuts. La segona posició l'ocupa ara el murcià Alejandro Valverde, que fins ara era tercer i ahir va acabar l'etapa en la quarta posició, a 50 segons del guanyador, i consolida les seves opcions d'aconseguir el podi final a París.

Nibali va donar un cop d'efecte gairebé definitiu al Tour. Va respondre a l'atac de Valverde en les rampes de Chamrousse a falta de 10 km pel final i, quan en quedaven 6, va deixar plantat el ciclista de Movistar i al francès Thibaut Pinot, l'únic que estava entre els millors. L'italià de l'equip Astana va atrapar els dos escapats, el polonès Rafal Majka i el txec Leopold Koning, amb els quals va rodar uns quilòmetres, fins que a falta de tres va marxar sol a buscar la victòria, la 33a de la seva carrera. Va passar per la meta amb una desena de segons d'avantatge respecte a Majka i Koning, i n'hi va treure 50 a Valverde i 53 a Pinot.

Amb l'enfonsament de Porte, Valverde passa a ser el segon de la general a 3.37 de Nibali, mentre que el tercer ocupant del podi provisional és el francès Romain Bardet, que va guanyar una posició i ara és a 4.24. El francès de l'AG2R es va aferrar a la seva posició de millor jove, va perdre 1.23, el mateix temps que el nord-americà Tejay van Garderen, que passa a ocupar la cinquena posició a la general a 5.19.

El català Joaquim Purito Rodríguez va cedir ahir el mallot de punts vermells de rei de la muntanya del Tour a l'italià Vincenzo Nibali, que se situa amb 70 punts pels 53 del català.