L'alemany Nico Rosberg, líder del mundial de Fórmula 1, sortirà avui des de la primera posició en el Gran Premi d'Alemanya, la desena prova del certamen, després de firmar ahir la pole position en el circuit de Hockenheim, en el qual l'asturià Fernando Alonso va ser el setè pilot més ràpid. Els Mercedes no van dominar els entrenaments com en les anteriors ocasions, ja que el company de Rosberg, l'anglès Lewis Hamilton, no va sortir a la Q2 després de tenir un accident i sortirà des de la setzena posició en la prova que es disputa avui a les 14 hores.

Rosberg va aconseguir la novena pole de la seva carrera, la cinquena de la temporada, en recórrer els 4.457 metres de la pista de Baden-Württemberg en un minut, 16 segons i 540 mil·lèsimes, 759 menys que el finlandès Valtteri Bottas, de Williams, que sortirà al seu costat des de la primera fila. El seu company, el brasiler Felipe Massa, arrancarà tercer, al costat del danès Kevin Magnussen, de McLaren, que va ser quart en una qualificació que va estar marcada per l'accident, en la primera ronda (Q1), de Hamilton, segon en el mundial a quatre punts de Rosberg. El pilot britànic va perdre el control del seu cotxe, en trencar el disc davanter dret dels seus frens, i es va estavellar contra els pneumàtics de protecció, sense patir danys importants, però sense poder sortir a la Q2.

Per la seva banda, Alonso sortirà des de la setena posició,a darrere dels dos Red Bull de l'australià Daniel Ricciardo i del quatre vegades campió del món Sebastian Vettel, que van ocupar la tercera fila. L'asturià, dues vegades campió del món i guanyador de les dues darreres proves que es van disputar en aquest circuit, va girar en un minut, 17 segons i 649 mil·lèsimes, a una mica més d'un segon del temps de Rosberg, que demà buscarà davant de la seva afició el quart triomf de l'any.

Alonso arrencarà al costat del rus Daniel Kvyat, de Toro Rosso, i al davant dels dos pilots de Force India, l'alemany Nico Hülkenberg i el mexicà Sergio Pérez, que van acabar la qualificació en la novena i desena posicions, respectivament. El company de l'asturià, el finlandès Kimi Raikkonen, no va passar el tall en la Q2 i sortirà dotzè, al costat de l'anglès Jenson Button, pilot de McLaren.