El serial del possible fitxatge del francès Jérémy Mathieu pel Barça sembla que s'acabarà en les properes 48 hores, d'una banda o de l'altra. El defensa francès s'ha posat de límit aquest dimecres, dia en què el seu actual equip començarà una gira per Amèrica del Sud, per saber si fitxarà pels blaugrana o bé si es queda a Mestalla.

Després de no jugar els dos primers partits de pretemporada, Mathieu sembla que serà comprensiu amb l'equip que encara el paga i no voldrà allargar més la situació. Aquesta es troba encallada perquè el València reclama el pagament íntegre i al comptat de la clàusula de rescissió, 20 milions d'euros, mentre que el Barça n'ofereix menys.

Sense miraments

Davant d'aquesta situació, el València ja ha expressat que no tindrà més miraments amb aquesta situació. A partir d'aquesta gira americana, Mathieu serà un jugador més de la primera plantilla i haurà de complir les seves obligacions, entre les quals hi ha actuar als partits.

En aquests partits, corresponents a l'anomenada Copa EuroAmericana, l'equip que ara entrena Nuno haurà de jugar contra l'Alianza, a Lima, i davant de la Universitat Catòlica, a Xile. Si Mathieu pren l'avió per anar a jugar aquests partits sense tenir notícies positives del Barça, ja es pot anar oblidant de jugar-hi.

En espera de la defensa

La línia defensiva, una temporada més, és la que porta més maldecaps al Barça. Dijous s'incorporen els jugadors internacionals espanyols que van disputar el Mundial, a més del croat Ivan Rakitic i encara falten dos o tres elements per completar aquesta línia.

Per interès en la seva contractació i per aquest ultimàtum expressat ahir, Mathieu hauria de ser el primer, tot i que si no arriba caldrà anar-ne a buscar un altre. La segona opció, Marquinhos, encara està molt verda, perquè el seu actual equip, el París Saint-Germain, es nega a negociar per la seva contractació.

El Barça, a més, ha tingut els últims dies un contratemps important com ha estat l'afecció cardíaca d'Adriano, que el deixarà fora de combat durant un mes i mig. Davant d'aquest panorama, caldrà que el director esportiu, Andoni Zubizarreta, s'espavili.